• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par nākamā gada valsts budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2008., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot jauno Peru Republikas vēstnieku Latvijā

Vēl šajā numurā

29.10.2008., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par nākamā gada valsts budžetu

 

28.oktobrī pirms 2009.gada budžeta projekta apspriešanas pirmajā lasījumā Saeimā finanšu ministrs Atis Slakteris ar Finanšu ministrijas speciālistiem apsprieda šobrīd izstrādes procesā esošos priekšlikumus, kas būs vērsti uz budžeta ieņēmumu prognozes un plānoto izdevumu, kā arī budžeta deficīta samazināšanu. Jau ceturtdien, 30.oktobrī, A.Slakteris ar saspringtā darba vadlīnijām plāno iepazīstināt parlamentu.

Finanšu ministrs atsaucās uz 27.oktobrī publiskoto starptautiskās reitingu aģentūras “Standard&Poor’s” lēmumu pazemināt Latvijas kredītreitingu. Ministrs uzsvēra, ka pēdējo mēnešu laikā tā ir jau trešā reize, kad kāda no starptautiskajām reitingu aģentūrām ir pieņēmusi lēmumu pazemināt Latvijas kredītreitingu vai vērtējumu par sava reitinga nākotnes attīstību. “Tas vēlreiz apstiprina, ka izmaiņas 2009.gada budžeta projektā ir iespējamas vienīgi samazinājuma virzienā,” apliecina ministrs. 

“Šajā Latvijas tautsaimniecībai sarežģītajā laikā katra ministra uzdevums ir pieņemt atbildīgus un pārdomātus lēmumus, kas attiecas uz viņa pārraudzībā esošo nozari. Piemēram, par Eiropas Savienības struktūrfondu tūlītēju piesaisti vai kādu projektu atlikšanu. Katras nozares ietvaros ministriem ir jāizvirza noteiktas prioritātes – vai tas būtu atbalsts lauksaimniecībai, vai valsts līdzfinansējums izglītībai un pētniecībai,” norāda finanšu ministrs A.Slakteris.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!