• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2008., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183040

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Apvienotajā Karalistē

Vēl šajā numurā

29.10.2008., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV44VAKS.JPG (39512 bytes)• Visu trīs Baltijas valstu valdības nākamā gada budžetus veido, par pamatu ņemot pārāk optimistiskus savu ekonomiku turpmākās attīstības scenārijus. Visas trīs valdības cer, ka valstu iekšzemes kopprodukts noteikti pieaugs, lai arī arvien vairāk ekspertu norāda: šīs cerības būs tukšas un, visticamāk, vismaz divas no trijotnes – Latvija un Igaunija – piedzīvos ekonomikas recesiju. Plašāk – rakstā “Baltijas valstu sapņu budžeti”.

 

• Uzņēmēji negribīgi izmanto Maksātnespējas likuma paredzēto pēdējo iespēju izvairīties no bankrota, piesakoties tiesiskās aizsardzības procesam (TAP). Šogad ierosināti septiņi procesi, no kuriem pieci izbeigti, viena īstenošana ir pasludināta, taču saistībā ar to ir iesniegts protests Augstākās tiesas Senātā par būtisku notariālo normu pārkāpšanu. Viens process ir uzsākts septembrī. Kādēļ komersanti nelabprāt izmanto likuma piedāvāto iespēju novērst bankrota draudus un atgūt maksātnespēju?

 

• Darba algas jautājumus darbinieki allaž uztver ļoti jūtīgi un ar izteiktu taisnīguma izjūtu. Kāpēc mana piemaksa pie darba algas par kolēģa aizvietošanu ir mazāka nekā kolēģim par manis aizvietošanu atvaļinājuma laikā? Vai man ir pienākums aizvietot vairākus kolēģus vienlaikus? Šādi un citi jautājumi nereti pazib darbinieku prātos, krājot aizvainojumu par, viņuprāt, negodīgu darba devēja attieksmi. “Komersanta Vēstnesis” skaidro, kas uzņēmējam jāzina par darba algas aprēķināšanu.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!