• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Hamfrija stipendiju konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.1999., Nr. 251/252 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konsultācijām "PHARE 2000" projektu sakarā

Vēl šajā numurā

10.08.1999., Nr. 251/252

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Hamfrija stipendiju konkursu

ASV Informācijas dienests ir izsludinājis konkursu uz Hūberta Hamfrija stipendiju programmu 2000./2001. mācību gadam. Šī viena gada stipendijas programma ir domāta attīstības valstu, Viduseiropas un Austrumeiropas valstu profesionāļiem, kuriem ir vēlēšanās izmantot paša izvēlētu, neatkarīgu mācību programmu kādā no vadošajām ASV universitātēm. Latvijā Hūberta Hamfrija stipendija tiek piedāvāta pirmoreiz.

Stipendija sniedz iespēju vienu semestri studēt prestižā ASV augstskolā un otrajā semestrī iegūt darba pieredzi izvēlētajā nozarē, strādājot praksē kādā no ASV firmām vai aģentūrām, kas atbilst stipendiāta darba pieredzei un nākotnes plāniem. Pabeidzot šo programmu, netiek iegūts zinātniskais grāds, bet tiek piešķirts ASV valdības sertifikāts.

Kandidātiem uz H.Hamfrija stipendiju ir jābūt universitātes grādam, vismaz piecu gadu profesionālai darba pieredzei, vadoša darba potenciālam un sabiedriskā darba pieredzei, kā arī labām angļu valodas zināšanām (pieteikumam jāpievieno TOEFL testa rezultāti). Hamfrija stipendija tiek piešķirta konkursa kārtībā kandidātiem ar vēlmi strādāt sabiedrības attīstības labā, sabiedriskajā vai privātajā sfērā šādās studiju nozarēs: dabas resursu un vides administrācija; likumdošana un sabiedrības administrācija; ekonomikas zinātne; lauksaimniecības zinātne un ekonomika; finanses un banku zinības; personāla vadība un menedžments, pilsētu un reģionālā plānošana; narkotisko vielu lietošanas epidemioloģija, profilakse, izglītība un ārstēšana; sabiedrības veselības politika un administrācija; izglītības un zinātnes plānošana; jurisprudence un cilvēktiesību zinātnes; komunikācijas un žurnālistika. Stipendiātam tiek nodrošināta starptautiskā aviobiļete, apmaksāta universitātes mācību maksa, veselības apdrošināšana un ikmēneša stipendija.

H.Hamfrija stipendija ir dibināta 1978. gadā par godu senatoram un ASV viceprezidentam Hūbertam Hamfrijam. Viņš bija ASV viceprezidents no 1965. līdz 1969. gadam Lindona Džonsona prezidentūras laikā. 1970. gadā un atkārtoti 1976. gadā Hūbertu Hamfriju ievēlēja ASV Senātā, kur viņš strādāja līdz mūža beigām. H.Hamfrijs darbojies arī kā pasniedzējs un bijis "Encyclopedia Britannica" konsultantu grupas loceklis.

Pieteikuma veidlapas Hūberta Hamfrija stipendijai var saņemt ASV Informācijas dienestā Smilšu ielā 7, katru darbdienu no pulksten 8.30 līdz 18. Jautājumus par šo stipendiju lūdzam adresēt izglītības un kultūras programmu asistentei Zandai Ozerei (tālrunis 7216565 vai e–pasts: zanda@mail.usis.bkc.lv). Pieteikuma anketas ir pieejamas arī internetā (http://e.usia.gov/education/int–l/hhh un http://www.iie.org/pgms/hhh/). Stipendijas pieteikuma veidlapas aizpildāmas tikai ar rakstāmmašīnu vai datoru un iesniedzamas ASV Informācijas dienestā līdz šā gada 15. oktobrim.

ASV Informācijas dienesta informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!