• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 27.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2008., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 23.oktobrī

Vēl šajā numurā

28.10.2008., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 27.oktobrī

  

RAPLM: Par līdzekļu neparedzētiem gadījumiem pieprasīšanas, piešķiršanas, izlietojuma un pārskatu sniegšanas kārtību

27.oktobrī Ministru kabineta komitejā tika izskatīti Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par līdzekļu neparedzētiem gadījumiem pieprasīšanas, pieprasījuma izskatīšanas, līdzekļu piešķiršanas, izlietojuma, uzskaites un pārskatu sniegšanas kārtību.

MK noteikumos ir veikti grozījumi, lai noteiktu, kādos gadījumos līdzekļus valsts pamatbudžeta apropriācijās neparedzētiem gadījumiem piešķir ministrijai vai citām centrālajām iestādēm un kādos gadījumos pašvaldībai.

Tāpat grozījumi paredz nodrošināt pašvaldību līdzfinansējumu tām piederošiem objektiem radīto zaudējumu novēršanai 30 procentu apmērā, izņemot gadījumus, ja objekts ir sociālās aprūpes centrs, dienas aprūpes centrs, sociālā māja vai internātskola.

Lai ieinteresētu pašvaldības apdrošināt tām piederošos nekustamos īpašumus un neparedzētu gadījumu rezultātā tiktu nodrošināta objektiem radīto zaudējumu pilnīga vai daļēja kompensēšana, saņemot apdrošināšanas atlīdzību, grozījumos ir paredzēts, ka gadījumā, ja objekts ir apdrošināts, pašvaldības līdzfinansējumā ietilpst objekta apdrošināšanas prēmija attiecīgajam gadam.

Noteikumu projekts izstrādāts, lai nodrošinātu lielāku pašvaldību līdzdalību tām piederošo objektu zaudējumu novēršanā, kā arī lielāku atbildību, apsaimniekojot tos.

Izstrādātie MK noteikumu grozījumi vēl ir jāapstiprina valdībā.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!