• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar jauno Ziemeļkorejas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2008., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar neredzīgo atbalsta projekta organizatoriem

Vēl šajā numurā

28.10.2008., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar jauno Ziemeļkorejas vēstnieku

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone trešdien, 22.oktobrī, tikās ar Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas (Ziemeļkorejas) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ri Huičolu (Ri Hui Chol), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Vēstnieks pauda apņēmību darīt visu iespējamo, lai attīstītu abu valstu attiecības un veicinātu ciešākas starpparlamentu saites.

K.Pētersone ar gandarījumu atzīmēja, ka Ziemeļkoreja bija viena no pirmajām valstīm, kas 1991.gadā atzina Latvijas neatkarību. Viņa uzsvēra, ka abu valstu attiecību vēsture ir pozitīva un pastāv perspektīva ciešākai abu parlamentu sadarbībai. Lai gan Latviju un Ziemeļkoreju šķir tūkstoši kilometru, mūsdienu pasaulē ģeogrāfiskus attālumus palīdz samazināt gan dalība starptautiskajās organizācijās, gan modernie saziņas līdzekļi, piebilda Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Skaidrojot aktuālo situāciju Ziemeļkorejā, vēstnieks pastāstīja, ka valsts būtiskākās ekonomiskās problēmas saistītas ar enerģētiku un pārtikas ražošanu. Savukārt K.Pētersone norādīja, ka Latvija kā neliela valsts ir pieredzējusi, ka problēmas vieglāk risināt kopīgiem spēkiem, atverot valsti draugiem un iesaistoties starptautiskajās organizācijās.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!