• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Par valsts valodas pozīciju stiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2008., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182840

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

24.10.2008., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Par valsts valodas pozīciju stiprināšanu

 

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš uzskata, ka 23.oktobrī valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi Darba likumā, kas atbilstoši Profesiju klasifikatoram vai vispārīgā nolīgtā darba raksturojumam darba līgumā paredzēs norādīt arī nepieciešamo valsts valodas zināšanu prasmes līmeni un pakāpi, stiprinās valsts valodas pozīcijas. “Diemžēl situācija valsts valodas lietošanā šobrīd nav apmierinoša, un šis ir viens no mehānismiem, kā situāciju uzlabot, tādēļ aicināšu valdības locekļus šos grozījumus akceptēt,” norāda tieslietu ministrs.

Šobrīd noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību nosaka, ka darba devējam saskaņā ar Profesiju klasifikatoru ir pienākums veidot savas organizācijas amatu un profesiju sarakstu, nosakot attiecīgajiem amatiem un profesijām nepieciešamos valsts valodas prasmes līmeņus un pakāpes.

Šobrīd Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēts piemērot darba devējam administratīvo sodu par darba līguma noslēgšanu ar darbinieku, kura valsts valodas zināšanu apjoms ir nepietiekams viņa profesionālo un amata pienākumu veikšanai.

 

Inga Saleniece, tieslietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!