• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmala. Jomas iela. Jauna un skaista - svētku gaidās (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.1999., Nr. 251/252 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 18. burtnīca

Vēl šajā numurā

10.08.1999., Nr. 251/252

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jūrmala. Jomas iela. Jauna un skaista — svētku gaidās

28. augustā pēc rekonstrukcijas Jūrmalā paredzēts atklāt tās galveno ielu — Jomas ielu

J3.JPG (19282 BYTES) JJ2.JPG (16266 BYTES) J4.JPG (19497 BYTES) J5.JPG (19140 BYTES)
Tāds izskatās Jomas ielas atjaunotais posms (attēlā pa kreisi). Lemjot par gaidamajiem svētkiem (attēlā pa labi): Jūrmalas domes Kultūras nodaļas vadītājs Adrians Kukuvass, domes priekšsēdētājs Leonīds Alksnis un Jomas ielas atklāšanas svētku galvenais režisors mākslinieks Rodrigo Fomins Līdz svētkiem vēl jāpaspēj daudz ...

Foto: Arnis Blumbergs, "LV", 06.08.1999.

Turpinājums no 1.lpp.

Rekonstrukcijas darbus uzsāka aprīlī. L.Alksnis atzina, ka tie radījuši grūtības gan pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, gan uzņēmējiem, jo laikus netika uzstādīti iežogojumi un laipas, lai ērtāk varētu piekļūt namiem un tirdzniecības vietām. Taču laika gaitā, kad kļuva redzamas ielas nākotnes aprises, dome sūdzību vietā sāka saņemt arvien vairāk pateicību par pilsētvides sakārtošanu un vēsturiski iecienītās promenādes vietas atjaunošanu.

Lai veiktu Jomas ielas rekonstrukciju, pilsētas dome valsts kasē ņēmusi aizdevumu uz deviņiem gadiem. Tomēr, uzskata domes priekšsēdētājs, šis ieguldījums atmaksāsies, jo veicinās uzņēmējdarbības paplašināšanos pakalpojumu jomā un infrastruktūras attīstību, kas līdz šim, maigi izsakoties, bijusi snaudā. Tas redzams jau tagad — daudzi uzņēmēji atsvaidzina ēku fasādes, sakārto skatlogus, izvieto krāsainu un izteiksmīgu reklāmu. Jo kvalitatīvais, rakstainais betona plāksnīšu segums, ko vietumis vēl papildina kaltu bruģakmeņu ornaments, īpaši nesader ar noplukumu un nevīžību.

Jāpiebilst, ka Jūrmalas dome kopš pagājušā gada enerģiski ķērusies pie ielu seguma atjaunošanas visā pilsētā. Patlaban jau pabeigts projekts Lienes ielas rekonstrukcijai posmā no Dzintaru ceļu pārvada līdz Majoru stacijai, Jomas ielas pārbūves otrajai kārtai no Omnibusu ielas līdz Meierovica prospektam, Jūras ielas rekonstrukcijai. Sakārtots Dzintaru prospekts, tiek veidotas jaunas autostāvvietas. Ar valsts akciju sabiedrību "Latvijas dzelzceļš" panākta vienošanās par stāvvietu iekārtošanu dzelzceļam piederošajā teritorijā no Turaidas ielas līdz Bulduriem. Paplašinot autostāvvietu tīklu, nākotnē paredzēts atteikties no maksas par autotransporta iebraukšanu pilsētā. Tad auto īpašniekiem būs jāmaksā par mašīnas novietošanu stāvvietā — jo tuvāk jūrai, jo dārgāk.

Lielas cerības Jomas ielas publiskās rosības atdzīvināšanā tiek liktas arī uz svētkiem 28. augustā. Pilsētas domes kultūras pārvaldes vadītājs Adrians Kukuvass informēja, ka svinības tiek organizētas sadarbībā ar kompāniju "TV-3" un tiek gaidīti 20 līdz 30 tūkstoši viesu. Scenārija autors, galvenais režisors un pasākuma norises vadītājs ir pazīstamais mūziķis Rodrigo Fomins. Viņš sacīja, ka uzņēmies šos pienākumus ar prieku, kaut arī laika bijis atvēlēts diezgan maz. Jau tagad var teikt, ka augusta pēdējā sestdiena dāvās bagātu izklaidi lieliem un maziem, jauniem un veciem, no svinīgās ceremonijas pulksten divpadsmitos līdz pirmajam vilcienam nākamajā rītā.

Svētkos būs gan bundzinieču gājiens, gan pūtēju orķestra "Rīga" priekšnesumi, gan tādu populāru grupu kā "Bet bet", "Labvēlīgais tips", "Ornaments" uzstāšanās, sporta spēles pieaugušajiem un bērniem, īpašas rotaļas un koncerti mazajiem viesiem, kā arī "Menueta" koncerts Dzintaru koncertzālē. Arī fotoizstāde "Jūra, Jūrmala, Jomas iela" un ziedu izstāde. Bet pašā vakarā notiks lāpu gājiens uz pludmali un uguņošana. Būs arī balle līdz rītam. Taču šeit minēta tikai daļa no visiem svētku pārsteigumiem. Jāpiebilst, ka visi pasākumi, izņemot koncertu Dzintaru koncertzālē, būs bez maksas. Svētkus apmaksā Jūrmalas pašvaldība, taču tos atbalsta arī vietējie uzņēmēji, piemēram, firma "Fenikss", "Orients", un arī Latvijā pazīstamas kompānijas "Gutta", "Aldaris", "TV-3" u.c . Svētku rīkotāji domājuši arī par to, lai plašajā sarīkojumā būtu klāt gan drošības, gan medicīnas dienesti, lai visi braucēji varētu iespējami ērti novietot savus spēkratus; bet tie, kam sava auto nav, arī var neraizēties par nokļūšanu Jūrmalā, jo būšot gan papildu vilcieni, gan autobusi.

Augusta pēdējā svētdiena gan iejundīs ne tikai Jomas ielas atdzimšanu, bet atvadas no šīs vasaras — tātad atpūtas sezonas kluso laiku. Acīmredzot Jomas iela savu jaunradīto krāšņumu tā īsti varēs izrādīt tikai nākamajā sezonā.

L.Alksnis "Latvijas Vēstnesim" bilda, ka pēdējos gados atpūtnieku skaits Jūrmalā pamazām atkal pieaug, šeit tiek rīkoti dažādi semināri un konferences, ierodas arvien vairāk ārzemnieku. Taču pilsētai daudz vēl darāmā, lai pārvarētu gan pašu kūtrumu, gan Rīgas tuvuma sindromu, kas Jūrmalu padara par ērtu dzīves, bet ne biznesa vietu.

Mudīte Luksa,

"LV" privatizācijas lietu redaktore

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!