• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šveices vēstnieces atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2008., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182729

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemes reformas pabeigšanu

Vēl šajā numurā

23.10.2008., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šveices vēstnieces atvadu vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 21.oktobrī, tikās ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Anni Botī (Anne Bauty), kura bija ieradusies atvadu vizītē. 

“Šveice bija viena no tām valstīm, kas nekad nav atzinusi Latvijas iekļaušanu Padomju Savienībā, kā arī aktīvi atbalstīja mūsu valsti laikā, kad tā atguva neatkarību,” uzsvēra G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka Latvija augstu vērtē arī Šveices finansiālo ieguldījumu un atbalstu Latvijai un pārējām jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kas tiek īstenots ar Šveices finanšu instrumenta palīdzību. Viņš informēja A.Botī, ka valdībā apstiprināto Latvijas–Šveices sadarbības programmas vadības likumu Saeimā galīgajā lasījumā paredzēts skatīt jau šajā nedēļā.

Šveices vēstniece atgādināja, ka 1991.gadā, kad Latvija atguva neatkarību, Šveices deputāti paši organizēja Pro Balticum grupu, kas veicināja aktīvu sadarbību ar Baltijas valstīm.

Puses vienojās, ka abu valstu sadarbība gadu gaitā ir attīstījusies veiksmīgi. Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Šveices parlamentu ir viens no veidiem, kā turpināt aktīvu un konstruktīvu politisko dialogu.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze pateicās Šveices vēstniecei A.Botī par personīgo ieguldījumu abu valstu kultūras sakaru veicināšanā un pateicībā par ieguldīto darbu pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!