• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrija :. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1999., Nr. 248/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18241

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

06.08.1999., Nr. 248/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrija :

Par svarīgākajiem  uzdevumiem

Trešdien, 4. augustā, tieslietu ministrs Valdis Birkavs piedalījās Latvijas Juristu biedrības (LJB) prezidija sēdē un iepazīstināja LJB locekļus ar savas darbības prioritātēm un Tieslietu ministrijas galvenajiem uzdevumiem.

V.Birkavs atzina, ka ir jāaktivizē Tieslietu ministrijas un Juristu biedrības praktiskā sadarbība, jāuzlabo abpusēja informācijas apmaiņa, kā arī jāpalielina LJB loma vienotas juridiskās domas attīstībā Latvijā. Tieslietu ministrs uzsvēra biedrības nozīmi, apvienojot juridisko profesiju pārstāvjus kopīgam mērķim — tiesiskas valsts nostiprināšanai.

V.Birkavs izteica LJB aicinājumu apvienot visu Latvijas juristu centienus, lai pievērstu sabiedrības uzmanību tieslietu problēmām, tādējādi tās iekļaujot sabiedrības aktuālo uzdevumu dienas kārtībā. Tieslietu ministrs no savas puses apliecināja gatavību runāt ar dažādām juristu grupām, lai mobilizētu tās kopīgam darbam. "Svarīgi ir saprast, ka tiesiskas valsts idejas īstenošana nav tikai juristu uzdevums, bet arī politiķu un visas sabiedrības uzdevums," atzina tieslietu ministrs.

Par sadarbību  ar pārējām ministrijām

Trešdien, 4. augustā, tieslietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar īpašu uzdevumu ministru valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos Jāni Bunkšu.

Tikšanās laikā ministri apsprieda sadarbības iespējas, lai nodrošinātu valdības deklarācijas uzdevumu efektīvu izpildi. Tieslietu ministrija paredzējusi iesaistīt savus speciālistus likumprojektu izstrādē, kā arī veicināt konkrētu likumdošanas ekspertu piesaisti šajā procesā.

Abas puses vienojās rīkot regulāras tikšanās par valdības deklarācijā paredzēto konkrētu normatīvo aktu projektu izstrādes gaitu.

V.Birkavs uzskata, ka nepieciešams attīstīt horizontālo saikni starp Tieslietu un citu ministriju speciālistiem likumdošanas jomā, tāpēc uzdevis sagatavot šādas tikšanās par valdības deklarācijā noteikto uzdevumu izpildi un likumprojektu sagatavošanas gaitu arī ar pārējo ministriju vadību.

Par valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" koncepciju

Trešdien, 4. augustā, Tieslietu ministrijā tālākvirzīšanai apstiprināšanai Ministru kabinetā iesniegta koncepcija valsts programmai "Sabiedrības integrācija Latvijā". 1999. gada 9. marta Ministru kabineta lēmums noteica, ka valsts programmas koncepcija par sabiedrības integrāciju Latvijā jāizstrādā līdz šā gada 5. augustam, bet valsts programma — līdz 15. decembrim.

Koncepcijas galīgā varianta izstrādi nodrošināja darba grupa Naturalizācijas pārvaldes priekšnieces Eiženijas Aldermanes vadībā.

Valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" koncepcijas izstrāde tika uzsākta 1998. gadā, bet jau 1999. gada martā tās projekts tika nodots sabiedrības apspriešanai. Apspriešana ilga līdz 30. maijam, un tajā piedalījās aptuveni 25 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

 

Par jaunu žurnālu "Likums un Tiesības"

Trešdien, 4.augustā, tieslietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesoru Edgaru Meļķisi.

Tikšanās laikā apspriesta jauna periodiska juridiskā žurnāla "Likums un Tiesības" izdošana, kas paredzēta septembrī. Tieslietu ministrs izteica atbalstu žurnāla izdošanai un apliecināja Tieslietu ministrijas gatavību piedalīties tā veidošanā. V.Birkavs atzina, ka žurnāla izdošanai jāpievērš iespējami plašākas sabiedrības uzmanība, lai aktivizētu juridiskās domas attīstību Latvijā.

Žurnāla mērķis ir aktualizēt tiesību nozares teorētiskos, praktiskos un izglītojošos aspektus, īpaši saistībā ar Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, tādējādi rosinot sabiedrību aktīvi līdzdarboties tiesiskas valsts veidošanā. Izdevuma autoru vidū ir akadēmiskie spēki, tiesneši, praktizējošie un studējošie juristi, Saeimas deputāti un valsts iestāžu darbinieki.

Tieslietu ministrijas

preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!