• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par NATO Aizsardzības plānošanas dokumentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2008., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par kredītreitingu Baltijas valstīs

Vēl šajā numurā

09.10.2008., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par NATO Aizsardzības plānošanas dokumentu

 

2. un 3.oktobrī Rīgā uzturējās NATO Starptautiskā štāba un Starptautiskā militārā štāba eksperti, lai izvērtētu Latvijas sagatavoto NATO Aizsardzības plānošanas dokumentu (Defence Planning Questionnaire).

Aizsardzības plānošanas dokumenta sagatavošana ir daļa no NATO attīstības plānošanas cikla, kas notiek ik pēc diviem gadiem. Tā mērķis ir izvērtēt bruņoto spēku attīstību un to, kā dalībvalstis pilda tām noteiktās saistības NATO ietvaros.

NATO eksperti izvērtēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ilgtermiņa attīstības plānus, kā arī analizēja jau līdz šim sasniegto NATO spēku attīstības mērķu izpildē.

NATO delegāciju vadīja NATO ģenerālsekretāra asistenta plānošanas jautājumos vietnieks H.Brauss, bet Latvijas delegāciju – NBS komandiera vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Juris Kiukucāns.

Sarunu laikā tika izvērtētas tādas jomas kā izmaiņas aizsardzības politikā un finansēs, dalība starptautiskajās operācijās, bruņoto spēku attīstības jautājumi un aktualitātes personāla politikā.

Latvijas sagatavotais dokuments tika novērtēts pozitīvi, īpaši uzsverot Latvijas sasniegto progresu vienību sagatavošanā dalībai NATO vadītajās operācijās, kā arī Ministru kabineta apņemšanos nodrošināt aizsardzības finansējumu 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta arī nākotnē.

Kopš Latvijas iestāšanās NATO šādas sarunas notika jau trešo reizi.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!