• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijā notikušajām parlamenta vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2008., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181941

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas ministra darba vizīti Centrālāzijas valstīs

Vēl šajā numurā

03.10.2008., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijā notikušajām parlamenta vēlēšanām

Ārlietu ministrija, pamatojoties uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) un EDSO Parlamentārās asamblejas starptautiskās novērotāju misijas secinājumiem, konstatē, ka, salīdzinot ar 2004. un 2006.gadā Baltkrievijā īstenotajām vēlēšanām, 28.septembrī Baltkrievijā notikušo parlamenta vēlēšanu norisē tika novēroti zināmi uzlabojumi. Vienlaikus Ārlietu ministrija izsaka bažas par to, ka atbilstoši EDSO secinājumiem vēlēšanu norise tomēr kopumā ir novērtēta kā neatbilstoša EDSO standartiem un normām un aicina Baltkrieviju turpināt centienus tuvināties starptautiski atzītai un demokrātiskai vēlēšanu īstenošanas praksei.

Latvija novērtē Baltkrievijas varas iestāžu spertos soļus, atbrīvojot no apcietinājuma politiski ieslodzītos, reģistrējot opozīcijas deputātu kandidātus dalībai vēlēšanās un nodrošinot plašu starptautisko vēlēšanu novērotāju klātbūtni 28.septembrī Baltkrievijā notikušajās parlamenta vēlēšanās.

Latvijas Ārlietu ministrija ir ieinteresēta attīstīt Eiropas Savienības un Baltkrievijas dialogu.

Latviju Baltkrievijas parlamenta vēlēšanu novērošanā Starptautiskās vēlēšanu novērošanas misijas ietvaros, kā arī nacionālo vēlēšanu novērotāju statusā pārstāvēja 15 novērotāji no Ārlietu ministrijas, Saeimas un Centrālās vēlēšanu komisijas.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!