• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 29. septembra noteikumi Nr. 806 "Pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu savācēju un pirmo pārstrādātāju atzīšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2008., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181922-parstradei-paredzeto-avenu-un-zemenu-savaceju-un-pirmo-parstradataju-atzisanas-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.807

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 14.februāra noteikumos Nr.123 "Noteikumi par valsts aģentūras "Lauksaimniecības datu centrs" sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi"

Vēl šajā numurā

03.10.2008., Nr. 154

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 806

Pieņemts: 29.09.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.806

Rīgā 2008.gada 29.septembrī (prot. Nr.69 23.§)
Pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu savācēju un pirmo pārstrādātāju atzīšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta 4.1daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā atzīst pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu savācējus (turpmāk – savācējs) un pirmos pārstrādātājus saskaņā ar Komisijas 2004.gada 29.oktobra Regulu (EK) Nr.1973/2004, ar kuru nosaka sīki izstrādātus noteikumus Padomes Regulas (EK) Nr.1782/2003 piemērošanai attiecībā uz šīs Regulas IV un IV “a” sadaļā minētajām atbalsta shēmām un atmatā atstātas zemes izmantošanu izej­vielu ražošanai (turpmāk – Komisijas regula Nr.1973/2004).
2. Lauku atbalsta dienests atbilstoši Komisijas regulas Nr.1973/2004 171. db pantam atzīst tādus savācējus un pirmos pārstrādātājus:

2.1. kuri iepērk vai uzglabā avenes un zemenes;

2.2. kuri ir Padomes 2007.gada 22.oktobra Regulas (EK) Nr.1234/2007, ar ko izveido lauksaimniecības tirgu kopīgo organizāciju un paredz īpašus noteikumus dažiem lauksaimniecības produktiem (turpmāk – Padomes regula Nr.1234/2007), 1.pielikuma X daļā minēto produktu ražotāji;

2.3. kuriem ir Pārtikas un veterinārā dienesta atzinums par atbilstību pārtikas higiēnas prasībām.
3. Šo noteikumu 2.2. un 2.3.apakšpunktā minētās prasības attiecas tikai uz pirmajiem pārstrādātājiem.
4. Lai savācējs vai pirmais pārstrādātājs iegūtu atzītā savācēja vai pirmā pārstrādātāja statusu, tas līdz attiecīgā gada 15.februārim iesniedz Lauku atbalsta dienestā atzīšanas iesniegumu (pielikums).
5. Ja savācējs vai pirmais pārstrādātājs nav reģistrēts Lauku atbalsta dienesta klientu reģistrā, tas kopā ar atzīšanas iesniegumu iesniedz Lauku atbalsta dienestā klienta reģistrācijas veidlapu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai, lauku un zivsaimniecības attīstībai, kā arī kārtību, kādā publicē informāciju par atbalsta saņēmējiem.
6. Savācējs kopā ar atzīšanas iesniegumu iesniedz Lauku atbalsta dienestā iepriekšējā gadā ar pirmo pārstrādātāju noslēgtā līguma kopiju vai nodomu protokolu par pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu nodošanu kārtējā gadā.
7. Savācējs:

7.1. piegādā pirmajam pārstrādātājam visas lauksaimnieka saražotās pārstrādei paredzētās avenes un zemenes Padomes regulas Nr.1234/2007 1.pielikuma X daļā noteikto produktu iegūšanai;

7.2. vismaz piecus gadus glabā šādu informāciju:

7.2.1. viss iepirktais un pārstrādei pārdotais aveņu un zemeņu daudzums;

7.2.2. pirmā pārstrādātāja nosaukums (firma), adrese un reģistrācijas numurs;

7.2.3. tā lauksaimnieka nosaukums (firma), adrese, reģistrācijas numurs (juridiskai personai) vai vārds, uzvārds, adrese un personas kods (fiziskai personai), no kura iepirktas pārstrādei paredzētās avenes vai zemenes.
8. Pirmais pārstrādātājs:

8.1. visas no savācēja vai lauksaimnieka iepirktās avenes un zemenes pārstrādā Padomes regulas Nr.1234/2007 1.pielikuma X daļā noteiktajos produktos;

8.2. vismaz piecus gadus glabā šādu informāciju:

8.2.1. viss iepirktais aveņu un zemeņu daudzums;

8.2.2. tās personas nosaukums (firma), adrese, reģistrācijas numurs (juridiskai personai) vai vārds, uzvārds, adrese un personas kods (fiziskai personai), no kuras iepirktas pārstrādei paredzētās avenes vai zemenes;

8.2.3. pārstrādāto aveņu un zemeņu daudzums un iegūto produktu, blakusproduktu un starpproduktu veidi un daudzums;

8.2.4. zudumi pārstrādes laikā;

8.2.5. likvidēto aveņu vai zemeņu produktu daudzums un likvidēšanas iemesli;

8.2.6. pārdoto produktu daudzums un veidi.
9. Ja notikušas izmaiņas šo noteikumu 4., 5. un 6.punktā minētajā informācijā vai mainījies iegūtais produkts, savācējs vai pirmais pārstrādātājs divu nedēļu laikā pēc izmaiņu rašanās par to rakstiski informē Lauku atbalsta dienestu.
10. Pirms lēmuma pieņemšanas par savācēja vai pirmā pārstrādātāja atzīšanu Lauku atbalsta dienests pārbauda šo noteikumu 4. un 6.punktā minētos dokumentus, kā arī, ja nepieciešams, veic savācēja vai pirmā pārstrādātāja pārbaudi uz vietas un sagatavo kontroles ziņojumu, kas apliecina savācēja un pārstrādātāja atbilstību atzīšanas nosacījumiem.
11. Veicot šo noteikumu 10.punktā minēto pārbaudi, Lauku atbalsta dienests pārliecinās, vai pirmajam pārstrādātājam ir atbilstošas iekārtas, lai pārstrādātu lauksaimnieka vai savācēja piegādātās avenes un zemenes.
12. Lauku atbalsta dienests katru gadu līdz 10.martam pieņem lēmumu par savācēja vai pirmā pārstrādātāja atzīšanu vai neatzīšanu. Attiecīgo lēmumu rakstiski paziņo iesnieguma iesniedzējam.
13. Lauku atbalsta dienests katru gadu līdz 15.martam laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publicē informāciju par atzītajiem savācējiem un pirmajiem pārstrādātājiem, norādot firmu (nosaukumu), reģistrācijas numuru un juridisko adresi.
14. Lauku atbalsta dienests veic atzīto savācēju un pirmo pārstrādātāju pārbaudi uz vietas uzņēmumā.
15. Ja atzītais savācējs vai pirmais pārstrādātājs neievēro šo noteikumu prasības vai ir konstatētas neatbilstības pārstrādes procesā, Lauku atbalsta dienests anulē atzītā savācēja vai pirmā pārstrādātāja statusu.
16. Noteikumi ir spēkā līdz 2012.gada 31.decembrim.
17. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2008.gada 19.februāra noteikumus Nr.106 “Kārtība, kādā administrē un uzrauga Eiropas Savienības atbalstu par pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu platībām” (Latvijas Vēstnesis, 2008, 33.nr.).
Ministru prezidents I.Godmanis

Zemkopības ministra vietā – īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās S.Bāliņa
Pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 29.septembra noteikumiem Nr.806
Zemkopības ministra vietā – īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās S.Bāliņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!