• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar ES Ekonomiskās un sociālās komitejas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2008., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Somijas vēstnieci

Vēl šajā numurā

30.09.2008., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar ES Ekonomiskās un sociālās komitejas priekšsēdētāju

25.septembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Eiropas Savienības (ES) Ekonomiskās un sociālās komitejas priekšsēdētāju Dimitri Dimitriadi.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka darba ņēmēju un darba devēju viedokļu saskaņošana ir būtisks priekšnoteikums, lai pieņemtu ilgtspējīgus lēmumus, kas būtu pieņemami visām iesaistītajām pusēm. Viņš atzina, ka pēdējā gadā ir vērojamas pozitīvas pārmaiņas darbā ar sociālajiem partneriem un arodbiedrību un darba devēju līdzdarbība Saeimas komisiju darbā ir kļuvusi par ikdienu.

Latvijā izveidotā sociālā dialoga sistēma ir reālistiska un darboties spējīga, atzina D.Dimitriadis. Viņš norādīja, ka augstu vērtē Latvijas praksi, iesaistot darba devējus, arodbiedrības un pašvaldības valstiski svarīgu lēmumu pieņemšanā. 

Pārrunājot ES aktualitātes, G.Daudze uzsvēra, ka nepieciešama kopīga enerģētikas politika, lai ES varētu runāt vienotā balsī ar energoresursu piegādātājiem. D.Dimitriadis norādīja uz nepieciešamību ES valstīm ratificēt Lisabonas līgumu, jo tas būtiski uzlabotu ES starptautiskās pozīcijas.

Runājot par reģionālo sadarbību, G.Daudze uzsvēra, ka mazo ES valstu viedoklis var tikt sadzirdēts, uzklausīts un ņemts vērā, ja tās spēj vienoties par kopīgu pozīciju. Labs reģionālās sadarbības formāts ir gan Baltijas asambleja, kurā strādā trīs Baltijas valstu parlamentārieši, gan NB8 parlamentu forums, kurā darbojas Baltijas valstis un piecas Ziemeļvalstis.

Sarunā piedalījās arī Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!