• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 22. septembra noteikumi Nr. 775 "Aeronavigācijas informācijas sagatavošanas un izplatīšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2008., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181621-aeronavigacijas-informacijas-sagatavosanas-un-izplatisanas-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.776

Grozījums Ministru kabineta 2007.gada 28.augusta noteikumos Nr.570 "Vispārējās izglītības pedagogu un interešu izglītības pedagogu profesionālās pilnveides kārtība"

Vēl šajā numurā

26.09.2008., Nr. 150

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 775

Pieņemts: 22.09.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.775

Rīgā 2008.gada 22 .septembrī (prot. Nr.67 21.§)
Aeronavigācijas informācijas sagatavošanas un izplatīšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar likuma “Par aviāciju” 54.panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā sagatavo un izplata gaisa kuģu lidojumu veikšanai Latvijas Republikas gaisa telpā nepieciešamo aeronavigācijas informāciju.
2. Visu aeronavigācijas informāciju sagatavo un izplata atbilstoši Eiropas Savienības tiesību aktu, 1944.gada 7.decembra Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju (turpmāk – Konvencija) 15.pielikuma un šo noteikumu prasībām.
3. Aeronavigācijas informāciju sagatavo un izplata valsts akciju sabiedrības “Latvijas gaisa satiksme” Aeronavigācijas informācijas daļa (turpmāk – Aeronavigācijas informācijas daļa).
4. Aeronavigācijas informācijas daļa iegūst, apkopo, rediģē, formatē un publicē aeronavigācijas informāciju.
5. Aeronavigācijas informācijas sagatavošanas un izplatīšanas valsts uzraudzību un kontroli veic valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (turpmāk – Civilās aviācijas aģentūra).
6. Aeronavigācijas informāciju izplata kā aeronavigācijas informācijas apkopojumu vai atsevišķas minētā apkopojuma daļas. Aeronavigācijas informācijas apkopojums sastāv no šādām daļām:

6.1. aeronavigācijas informācijas publikācija, tajā skaitā tās grozījumi un papildinājumi;

6.2. paziņojums, kas tiek nosūtīts, izmantojot elektronisko sakaru līdzekļus, un kas satur informāciju par jebkuru aeronavigācijas iekārtu, pakalpojumu un noteikumu ieviešanu, izmaiņām vai informāciju par briesmām (turpmāk – NOTAM paziņojums), un pirmslidojumu informācijas biļeteni;

6.3. aeronavigācijas informācijas cirkulāri;

6.4. NOTAM paziņojumu saraksti.
7. Lai nodrošinātu aeronavigācijas informācijas sagatavošanu un izplatīšanu atbilstoši starptautiskajām prasībām, Aero­navigācijas informācijas daļā ievieš un uztur Starptautiskās standartizācijas organizācijas standartam LVS EN ISO 9001 “Kvalitātes pārvaldības sistēmas” atbilstošu kvalitātes vadības sistēmu.
II. Aeronavigācijas datu iegūšana
8. Aeronavigācijas informācijas daļa aeronavigācijas informāciju iegūst no institūcijām un komersantiem, kas tieši vai pakārtoti saistīti ar gaisa kuģu lidojumu drošību (turpmāk – aeronavigācijas informācijas sniedzēji).
9. Aeronavigācijas informācijas daļa var pieprasīt aeronavigācijas informāciju no ārvalstu aeronavigācijas informācijas dienestiem.
10. Civilās aviācijas aģentūra saskaņā ar šo noteikumu 8.punktu sagatavo aeronavigācijas informācijas sniedzēju sarakstu, saskaņo to ar Aeronavigācijas informācijas daļu un apstiprina.
11. Šo noteikumu 10.punktā minētajā aeronavigācijas informācijas sniedzēju sarakstā norāda šādu informāciju:

11.1. aeronavigācijas informācijas sniedzēja nosaukums;

11.2. identifikācijas numurs, ko aeronavigācijas informācijas sniedzējam piešķīrusi Civilās aviācijas aģentūra;

11.3. aeronavigācijas informācijas sniedzēja juridiskā adrese un faktiskā atrašanās vieta;

11.4. kontaktpersonas vārds, uzvārds, amats, tālruņa un faksa numurs, elektroniskā pasta adrese;

11.5. sniedzamās informācijas saturs.
12. Civilās aviācijas aģentūra triju darbdienu laikā precizē apstiprināto aeronavigācijas informācijas sniedzēju sarakstu šādos gadījumos:

12.1. tiek izveidota jauna institūcija vai komersants, kas tieši vai pakārtoti saistīti ar gaisa kuģu lidojumu drošību;

12.2. sarakstā iekļautā institūcija vai komersants ir likvidēts;

12.3. ir mainīta informācija par apstiprinātajā sarakstā minētu institūciju vai komersantu.
13. Šo noteikumu 8.punktā minētie aero­navigācijas informācijas sniedzēji aeronavigācijas informāciju sniedz:

13.1. atbilstoši šo noteikumu 1.pielikumam, ja aeronavigācijas informācija paredzēta publicēšanai informatīvajā izdevumā "Aeronavigācijas informācijas publikācija";

13.2. atbilstoši šo noteikumu 2.pielikumam, ja aeronavigācijas informācija paredzēta NOTAM paziņojuma izdošanai.
14. Aeronavigācijas informācijas daļa nodrošina iespēju aeronavigācijas informācijas sniedzējiem šo noteikumu 13.2.apakš­punktā minēto aeronavigācijas informāciju iesniegt nepārtraukti 24 stundas diennaktī.
15. Aeronavigācijas informācijas daļa noslēdz līgumu ar šo noteikumu 8.punktā minētajiem aeronavigācijas informācijas sniedzējiem, izņemot valsts akciju sabiedrību “Latvijas gaisa satiksme” un Civilās aviācijas aģentūru, par aeronavigācijas informācijas ieguvi un tās iegūšanas nosacījumiem.
16. Aeronavigācijas informācijas daļa pirms šo noteikumu 15.punktā minētā līguma noslēgšanas to saskaņo ar Civilās aviācijas aģentūru.
17. Aeronavigācijas informācijas daļa katru gadu pēdējā ceturksnī šo noteikumu 8.punktā minētajiem aeronavigācijas informācijas sniedzējiem nosūta aeronavigācijas informācijas cirkulāru par to, kāda veida informācija un līdz kuram datumam ir jāsniedz, lai to publicētu informatīvajā izdevumā “Aeronavigācijas informācijas publikācija” nākamajā gadā.
18. Valsts akciju sabiedrības “Latvijas gaisa satiksme” attiecīgās struktūrvienības Aeronavigācijas informācijas daļai sniedz aeronavigācijas informāciju:

18.1. par glābšanas un meklēšanas pasākumiem;

18.2. par īslaicīgām izmaiņām gaisa satiksmes vadībā un lidlauka rajona lidojumu procedūrās;

18.3. par lidojumu plānošanu;

18.4. par zemes sakaru, navigācijas un novērošanas sakaru aprīkojumu;

18.5. citu informāciju, kuru tā uzskata par būtisku gaisa kuģu lidojumu drošībai.
19. Civilās aviācijas aģentūra Aeronavigācijas informācijas daļai sniedz aeronavigācijas informāciju:

19.1. par jauna gaisa telpas struktūras elementa izveidi un esošo gaisa telpas struktūras elementu ilgtermiņa izmaiņām;

19.2. par jaunu objektu izvietošanu, ja tie apdraud gaisa kuģu lidojumus, kā arī par esošo bīstamo objektu likvidēšanu vai tajos veiktajām izmaiņām, ja tie apdraud gaisa kuģu lidojumus;

19.3. citu informāciju, kuru Civilās aviācijas aģentūra uzskata par būtisku gaisa kuģu lidojumu drošībai.
20. Šo noteikumu 18. un 19.punktā minēto informāciju aeronavigācijas informācijas sniedzēji sniedz Aeronavigācijas informācijas daļai, tiklīdz šāda informācija ir viņu rīcībā.
III. Aeronavigācijas informācijas apstrāde
21. Aeronavigācijas informācijas daļa ievieš saņemtās aeronavigācijas informācijas reģistru. Minētajā reģistrā norāda:

21.1. aeronavigācijas informācijas saņemšanas datumu un laiku;

21.2. aeronavigācijas informācijas sniedzēja nosaukumu, kontaktpersonas vārdu un uzvārdu;

21.3. aeronavigācijas informācijas apkopojuma daļu, uz kuru attiecas iesniegtā aeronavigācijas informācija;

21.4. katru darbību, kas tiek veikta ar aeronavigācijas informāciju pēc tās saņemšanas, kā arī atzīmē aeronavigācijas informācijas sagatavošanas procesā veiktās izmaiņas.
22. Aeronavigācijas informācijas daļa aeronavigācijas informāciju reģistrē nekavējoties pēc tās saņemšanas.
23. Šo noteikumu 22.punktā minēto prasību nepiemēro aeronavigācijas informācijai, kas attiecas uz normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sertificētiem lidlaukiem. Šādā gadījumā Aeronavigācijas informācijas daļa pirms aeronavigācijas informācijas reģistrēšanas pārbauda, vai tā ir saskaņota ar Civilās aviācijas aģentūru atbilstoši normatīvajiem aktiem, kas regulē civilās aviācijas lidlauku ekspluatācijas kārtību.
24. Ja šo noteikumu 23.punktā minētā aeronavigācijas informācija nav saskaņota ar Civilās aviācijas aģentūru, Aeronavigācijas informācijas daļa saņemto aeronavigācijas informāciju nereģistrē un par to informē aeronavigācijas informācijas sniedzēju.
25. Aeronavigācijas informācijas daļa pārbauda saņemto aeronavigācijas informāciju, ja nepieciešams, to precizē un atkārtoti saskaņo ar aeronavigācijas informācijas sniedzēju.
26. Aeronavigācijas informācijas daļa pēc aeronavigācijas informācijas pārbaudes to ievieto Eiropas aeronavigācijas informācijas datubāzē.
27. Aeronavigācijas informācijas daļa, ņemot vērā šo noteikumu 6.punktā minēto informācijas izplatīšanas veidu, aeronavigācijas informāciju noformē atbilstoši Konvencijas 15.pielikuma prasībām aeronavigācijas informācijas izplatīšanai.
28. Aeronavigācijas informācijas daļa aeronavigācijas informācijas sniedzēju iesniegto aeronavigācijas informāciju saglabā tik ilgi, kamēr izplatītā aeronavigācijas informācija ir aktuāla.
IV. Aeronavigācijas informācijas saskaņošana un izplatīšana
29. Aeronavigācijas informāciju, kas izplatāma nekavējoties kā NOTAM paziņojums ar pagaidu un īslaicīgu raksturu, Aeronavigācijas informācijas daļa izplata bez Civilās aviācijas aģentūras apstiprinājuma.
30. Aeronavigācijas informācijas daļa sagatavoto aeronavigācijas informāciju iesniedz apstiprināšanai Civilās aviācijas aģentūrā. Šis nosacījums neattiecas uz šo noteikumu 29.punktā minēto aeronavigācijas informāciju.
31. Civilās aviācijas aģentūra ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc šo noteikumu 30.punktā minētās aeronavigācijas informācijas saņemšanas nosūta saskaņošanai Satiksmes ministrijai aeronavigācijas informāciju, kas izplatāma kā aeronavigācijas informācijas publikācija un attiecas uz aeronavigācijas informācijas publikācijas vispārējo daļu. Satiksmes ministrija saņemto aeronavigācijas informāciju saskaņo triju darbdienu laikā un par to rakstiski informē Civilās aviācijas aģentūru.
32. Ja šo noteikumu 30.punktā minētā aeronavigācijas informācija:

32.1. nav saskaņojama ar Satiksmes ministriju, Civilās aviācijas aģentūra minēto informāciju pārbauda un apstiprina triju darbdienu laikā pēc tās saņemšanas;

32.2. ir saskaņojama ar Satiksmes ministriju, Civilās aviācijas aģentūra minēto informāciju pārbauda un apstiprina triju darbdienu laikā pēc Satiksmes ministrijas saskaņojuma saņemšanas.
33. Civilās aviācijas aģentūra rakstiski informē Aeronavigācijas informācijas daļu par izplatāmās aeronavigācijas informācijas apstiprināšanu. Aeronavigācijas informācijas daļas pienākums ir nodrošināt šīs informācijas izplatīšanu.
34. Vienu aeronavigācijas informācijas apkopojuma eksemplāru Aeronavigācijas informācijas daļa, izmantojot pasta pakalpojumus vai elektroniskos informācijas nesējus, nosūta bez maksas Konvencijas dalībvalstu aeronavigācijas informācijas dienestiem.
35. Ja šo noteikumu 34.punktā minētajiem aeronavigācijas informācijas dienestiem nepieciešams vairāk nekā viens aeronavigācijas informācijas apkopojuma eksemplārs, kā arī ja aeronavigācijas informācijas apkopojumu vēlas saņemt cits aeronavigācijas informācijas izmantotājs, Aeronavigācijas informācijas daļa noslēdz savstarpēju vienošanos ar attiecīgo aeronavigācijas informācijas dienestu vai attiecīgo aeronavigācijas informācijas izmantotāju par aeronavigācijas informācijas apkopojuma saņemšanu.
36. Pa vienam aeronavigācijas informācijas apkopojuma eksemplāram Aeronavigācijas informācijas daļa nosūta bez maksas Satiksmes ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Aizsardzības ministrijai.
Ministru prezidents I.Godmanis

Satiksmes ministrs A.Šlesers
1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 22.septembra noteikumiem Nr.775
Veidlapa aeronavigācijas datu sniegšanai
07.JPG (55543 bytes)
Satiksmes ministrs A.Šlesers
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 22.septembra noteikumiem Nr.775
Veidlapa aeronavigācijas datu sniegšanai

08.JPG (46951 bytes)

09.JPG (62014 bytes)

Satiksmes ministrs A.Šlesers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!