• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības un zinātnes ministres darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs un dalību ANO lasīt un rakstīt prasmes simpozijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2008., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181499

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta darba vizīti ASV

Vēl šajā numurā

24.09.2008., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības un zinātnes ministres darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs un dalību ANO lasīt un rakstīt prasmes simpozijā

22.septembrī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, piedaloties starptautiskajā lasīt un rakstīt prasmes veicināšanas simpozijā “Advancing Global Literacy: Building a Foundation for Freedom” Ņujorkā, pauda Latvijas atbalstu ANO Lasīt un rakstīt prasmes dekādes fonda izveidei (“UN Literacy Decade Foundation”). Fonda mērķis ir veicināt un atbalstīt pasaules iedzīvotāju izglītotību, jo izglītība cilvēkam palīdz veidoties brīvam, bet brīvi un izglītoti cilvēki spēj veidot brīvu sabiedrību, kas balstās uz savstarpēju cieņu, daudzveidības atzīšanu un sadarbību visas sabiedrības labā.

T.Koķe ir viena no nedaudzajām pasaules valstu izglītības ministrēm, kura saņēma ASV pirmās lēdijas un ANO Lasīt un rakstīt prasmes dekādes goda vēstnieces Loras Bušas uzaicinājumu piedalīties šajā simpozijā. Latviju tajā pārstāvēja arī Valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere. Kopumā šajā pasākumā piedalījās vairāk nekā 80 valstu augsta līmeņa pārstāvji, izglītības eksperti un UNESCO ģenerāldirektors Koičiro Macura.

Pēc simpozija dalībnieku aicinājuma fonda vadību uzņēmās L.Buša, un saskaņā ar simpozijā panākto vienošanos viņa to vadīs līdz ANO Dekādes noslēgumam 2012.gadā. Savukārt ASV piešķīra fonda darbībai 2,5 miljonus ASV dolāru.

Simpozijs tika rīkots patlaban Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 63.sesijas ietvaros un bija veltīts vienam no ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) globālajiem darbības mērķiem – pasaules iedzīvotāju lasīt un rakstīt prasmes veicināšanai.

Savukārt 23.septembrī ministre pēc Valsts prezidenta kundzes Lilitas Zatleres uzaicinājuma kopīgi ar viņu piedalījās ANO ģenerālsekretāra kundzes Banas Sūn Tekas rīkotajā pieņemšanā par godu ANO Ģenerālās asamblejas 63.sesijai, kas notika ANO ģenerālsekretāra rezidencē.

Pēc tam ministre T.Koķe devās uz Kolumbijas universitāti, kur pēc augstskolas ielūguma lasīja lekciju “Educational Reform in Latvia since the Collapse of the Soviet Union and Integration within the European Union”, kā arī tikās ar augstskolas vadību, akadēmisko personālu un studentiem.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!