• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Horvātijas un Albānijas pievienošanos NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2008., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ikdienas darbiem 2008. gada 16. – 19. septembrī (kalendārs)

Vēl šajā numurā

23.09.2008., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Horvātijas un Albānijas pievienošanos NATO

18.septembrī Saeima galīgajā lasījumā ratificēja protokolus par Horvātijas Republikas un Albānijas Republikas pievienošanos Ziemeļatlantijas līguma organizācijai. Līdz ar to Latvija kļuvusi par otro NATO dalībvalsti, kuras parlaments apstiprinājis abu valstu pievienošanos NATO.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzsvēra, ka Latvija atbalsta NATO paplašināšanās procesu un Albānijas un Horvātijas uzņemšanu Ziemeļatlantijas līguma aliansē. “Saeimā atbalstījām ātru pievienošanās protokolu ratifikāciju, jo mēs labi atceramies to laiku, kad Latvija sekoja līdzi katram ratifikācijas solim citās dalībvalstīs, tādējādi 2004.gadā kļūstot par pilntiesīgu NATO dalībvalsti,” norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

Savukārt Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš norādīja, ka abas valstis atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem un nosacījumiem, lai kļūtu par pilntiesīgu šīs organizācijas biedru. Par to NATO valstis vienojušās šajā gadā notikušajā NATO samitā Bukarestē. Latvijas vēstnieks NATO parakstījis protokolu par to, ka Horvātija un Albānija pievienojas Ziemeļatlantijas līguma organizācijai. Noslēdzošais solis, lai Latvija paustu savu “jā” šādai NATO paplašināšanai, ir šī protokola ratifikācija parlamentā.

Par Horvātijas pievienošanos NATO galīgajā lasījumā šodien balsoja 71 deputāts, septiņi bija pret, bet viens atturējās. Savukārt par Albānijas pievienošanos Ziemeļatlantijas līguma valstīm bija 69 deputāti, bet 12 balsoja pret.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!