• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2008., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181402

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas dalību ASV bezvīzu programmā

Vēl šajā numurā

23.09.2008., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbību

Igaunijas–Latvijas programma 2007–2013 konkursa kārtībā piešķīrusi kopumā vairāk nekā piecus miljonus eiro pirmajiem sešiem projektiem, kas veicinās abu valstu pārrobežu sadarbību.

Programma, kuru finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un nacionālie partneri, atbalsta pārrobežu sadarbības projektus reģiona ilgtspējīgas attīstības un ekonomiskās konkurētspējas veicināšanai. Ar programmas atbalstu darbu sāk šādi projekti:

• Saulkrastu pilsētas dome sadarbībā ar Audru, Carnikavas, Hēdemēstes, Jūrmalas, Liepupes un Salacgrīvas pašvaldībām kopīgi īstenos projektu “Beach Hopping” Baltijas jūras līča piekrastes sakopšanai, sakārtojot apkārtējo vidi un uzlabojot drošību vietējās pludmalēs.

• Valgas un Valkas pašvaldību projekts paredz padarīt šo dvīņu pilsētu pievilcīgāku gan tūristiem un uzņēmējiem, gan vietējiem iedzīvotājiem, kas varēs baudīt kopīgas kultūras un atpūtas iespējas. Pie projekta ieguvumiem būs jauna Valgas–Valkas ledus halle, sakopta un labiekārtota Pedeles upes piekraste un plāns militāro bunkuru rekonstrukcijai tūrisma nolūkos.

• Alūksnes un Hānjas pašvaldības stiprinās saites starp latviešiem un igauņiem ar kopīgām ziemas sporta aktivitātēm, kas populāras šajā apvidū. Sadarbība ļaus uzlabot sporta bāzi un treniņu iespējas, kā arī popularizēt veselīgu dzīvesveidu abpus robežai.

• Apes un Rouges pašvaldības un sporta apvienība “Skystar” kopīgi īstenos projektu sporta un atpūtas iespēju uzlabošanai šajos pierobežas lauku rajonos. Kopīgs ledus laukums un citi objekti kalpos par pamatu ciešākiem kontaktiem starp vietējiem igauņiem un latviešiem, tādējādi veicinot arī aktīvāku sadarbību nākotnē.

• Tartu Dabaszinātņu universitāte, Pūres Dārzkopības pētījumu centrs, biedrība “Kandavas partnerība”, saimniecības “Rūķīši” un “Lāses", un “Berry Farming LLC” apvienos spēkus un zināšanas augļkopībā un augļu un ogu uzglabāšanā, līdz ar to dodot svarīgu ieguldījumu vietējo ražotāju konkurētspējas uzlabošanā šajā abām valstīm nozīmīgajā lauksaimniecības nozarē.

• Hānjas, Rouges, Veclaicenes, Mārkalnes un Ziemeru pašvaldības īstenos kultūras programmu, veicinot pastāvīgas saites starp latviešu un igauņu kopienām pierobežas rajonos. Tiks uzlaboti un atjaunoti vietēji nozīmīgie kultūras centri, kas tādējādi varēs īstenot vairāk pārrobežu kultūras programmu un pasākumu nākotnē.

Lielākā daļa programmas finansējuma šobrīd piešķirta atbalsta prioritātē “Programmas teritorijas augstāka konkurētspēja” (vairāk nekā 4 miljoni eiro). Pārējie līdzekļi (0,9 miljoni eiro) piešķirti prioritātē “Aktīvas, ilgtspējīgas un integrētas kopienas”.

Lēmumus par finansējamajiem projektiem pieņem Igaunijas–Latvijas programmas uzraudzības komiteja, kurā pārstāvēti abu valstu nacionālā, reģionālā un vietējā līmeņa delegāti un sociāli ekonomiskie partneri. Atbalsts ir paredzēts programmas teritorijai, kas aptver Lõuna–Eesti, Lääne–Eesti Igaunijā un Kurzemi, Pierīgu, Rīgu un Vidzemi Latvijā. Plašāku informāciju par programmu var iegūt mājaslapā www.estlat.eu.

Igaunijas–Latvijas programma gaida arī citus labus projektu pieteikumus no uzņēmumiem, sabiedriskajām organizācijām, kā arī valsts, pašvaldību un reģionālajām iestādēm.

Igaunijas–Latvijas programmas Rīgas informācijas punkts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!