• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2008., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts iepirkumu sistēmas pilnveidošanu

Vēl šajā numurā

23.09.2008., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi augustā

Valsts kases oficiālais pārskats liecina, ka augustā kopbudžeta ieņēmumi pārsnieguši izdevumus par 15,4 miljoniem latu. Savukārt šā gada pirmajos astoņos mēnešos valsts kopbudžetā finansiālais ietaupījums bija 116,5 miljoni latu.

“Jāsecina, ka ieņēmumi valsts budžetā nepildās tā, kā sagaidām. Neskatoties uz to, šā gada pirmajos astoņos mēnešos valsts konsolidētajā kopbudžetā izdevies sasniegt 116 miljonu latu ietaupījumu,” akcentēja finanšu ministrs Atis Slakteris.

Augustā valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi bija 488,4 miljoni latu, izdevumi – 472,9 miljoni latu, bet finansiālais ietaupījums bija 15,4 miljoni latu. Valsts kopbudžeta ieņēmumi šā gada pirmajos astoņos mēnešos bija 3,9 miljardi latu, savukārt izdevumi – 3,8 miljardi latu. Līdz ar to Valsts kases oficiālais pārskats par valsts budžeta izpildi liecina, ka šā gada pirmajos astoņos mēnešos valsts kopbudžetā bijis finansiālais ietaupījums 116,5 miljonu latu apmērā. Tas ir mazāk nekā pērn šajā pašā laika periodā, kad finansiālais ietaupījums sasniedza 347,6 miljonus latu.

 

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi augustā bija 273,4 miljoni latu, izdevumi – 280,0 miljoni latu, finansiālais deficīts sasniedza 6,5 miljonus latu. Savukārt valsts speciālā budžeta ieņēmumi augustā bija 124,8 miljoni latu, izdevumi – 95,2 miljoni latu, finansiālais ietaupījums sasniedza 29,6 miljonus latu. Līdz ar to kopā valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi augustā bija 396,8 miljoni latu, izdevumi – 373,8 miljoni latu, bet finansiālais ietaupījums sasniedza 23,0 miljonus latu.

Kopsummā valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi gada pirmajos astoņos mēnešos bija 3,2 miljardi latu, izdevumi – 3,1 miljards latu, bet finansiālais ietaupījums bija 62,6 miljoni latu.

 

Pašvaldību konsolidētā budžeta augusta ieņēmumi bija 114,2 miljoni latu, izdevumi – 123,2 miljoni latu, finansiālais deficīts bija 9,0 miljoni latu. Tādējādi pašvaldību konsolidētā budžeta pirmo astoņu mēnešu ieņēmumi bija 1,1 miljards latu, izdevumi – 1,1 miljards latu un veidojās finansiālais ietaupījums 47,0 miljonu latu apmērā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!