• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 27. jūlija noteikumi Nr. 266 "Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizāciju, kā arī īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādu kapitalizāciju akciju sabiedrībai "Tolaram Fibers"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.1999., Nr. 244/245 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.357

Par maksātnespējīgās akciju sabiedrības "Aurora" bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanu

Vēl šajā numurā

03.08.1999., Nr. 244/245

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 266

Pieņemts: 27.07.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.266

Rīgā 1999.gada 27.jūlijā (prot. Nr.38, 13.§)

Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu  maksājumu pamatparādu kapitalizāciju, kā arī īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādu kapitalizāciju akciju sabiedrībai "Tolaram Fibers"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
24.panta desmito un divpadsmito daļu, 25.panta otro daļu un
likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 2.panta piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā akciju sabiedrībai "Tolaram Fibers" saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" tiek kapitalizēti valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādi, kā arī īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādi.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. nodokļu maksājumu pamatparāds — nodokļa vai nodokļu maksājumu daļa, kas nav samaksāta attiecīgajā nodokļu likumā noteiktajā termiņā un apmērā, un nodokļu pamatparāda palielinājuma nauda;

2.2. pamatparāda palielinājuma nauda — summa, par kādu nodokļu maksājumu pamatparāds visā tā kavējuma periodā saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" prasībām tiek palielināts atbilstoši refinansēšanas likmei;

2.3. sabiedrība — akciju sabiedrība "Tolaram Fibers".

II. Kapitalizācijas nosacījumi

3. Sabiedrībai kapitalizē nodokļu maksājumu pamatparādu, kas izveidojies līdz privatizācijas brīdim (privatizācijas brīdis — 1998.gada 9.janvāris) un līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai nav samaksāts.

4. Sabiedrībai nodokļu maksājumu pamatparādu, kas izveidojies līdz privatizācijas brīdim un līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai nav samaksāts, kapitalizē, ja sabiedrības pašu kapitāls atbilst likuma "Par akciju sabiedrībām" prasībām un ir pozitīvs, un sabiedrības kreditoru saistības nepārsniedz sabiedrības pašu kapitālu vairāk kā piecas reizes.

5. Privatizācijas aģentūra saskaņā ar šiem noteikumiem var kapitalizēt:

5.1. apgrozījuma nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa maksājumu pamatparādu;

5.2. sociālā nodokļa maksājumu pamatparādu;

5.3. iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādu;

5.4. īpašuma nodokļa maksājumu pamatparādu.

6. Reizē ar kapitalizēto nodokļu maksājumu pamatparādu tiek dzēsta ar attiecīgo pamatparādu saistītā nokavējuma nauda un soda nauda.

III. Nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizācija

7. Ar šo noteikumu spēkā stāšanās dienu Valsts ieņēmumu dienests uz deviņiem mēnešiem pārtrauc aprēķināt kapitalizējamo nodokļu maksājumu pamatparāda palielinājuma naudu un nokavējuma naudu. u.

8. Ja šo noteikumu 7.punktā minētajā termiņā nodokļu maksājumu pamatparāds netiek kapitalizēts, pamatparāda palielinājuma nauda un nokavējuma nauda tiek aprēķināta vispārīgā kārtībā, sākot ar dienu, kad tika pārtraukta tās aprēķināšana.

9. Valsts ieņēmumu dienests piecu darbadienu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās iesniedz Privatizācijas aģentūrā izziņu par sabiedrības nodokļu maksājumu parādiem (pielikums).

10. Privatizācijas aģentūra iesniedz Finansu ministrijā šādu dokumentu kopijas:

10.1. šo noteikumu 9.punktā minētā izziņa;

10.2. sabiedrības iepriekšējā gada pārskats un zvērināta revidenta atzinums par gada pārskatu;

10.3. bilance un peļņas un zaudējumu aprēķins pēc stāvokļa uz šo noteikumu spēkā stāšanās mēneša pirmo datumu (ar Valsts ieņēmumu dienesta atzīmi);

10.4. sabiedrības saistību un apgrūtinājumu saraksts pēc stāvokļa uz šo noteikumu spēkā stāšanās mēneša pirmo datumu.

11. Finansu ministrija izskata Privatizācijas aģentūras iesniegtos dokumentus un piecu darbadienu laikā sniedz Privatizācijas aģentūrai atzinumu par sabiedrības nodokļu maksājumu parāda apmēra salīdzinājumu.

12. Pēc šo noteikumu 11.punktā minētā atzinuma saņemšanas Privatizācijas aģentūra likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" noteiktajā kārtībā izstrādā privatizācijas noteikumus nodokļu maksājumu pamatparāda kapitalizācijai.

13. Kapitalizējot nodokļu maksājumu pamatparādu, sabiedrībai atbilstoši likumam "Par akciju sabiedrībām" tiek palielināts tās pamatkapitāls. Nodokļu maksājumu pamatparāds uzskatāms par kapitalizētu ar brīdi, kad sabiedrības pamatkapitāla palielinājums reģistrēts Uzņēmumu reģistrā.

14. Nodokļu maksājumu pamatparāda summa tiek aizstāta ar sabiedrības akcijām tādā pašā vērtībā, palielinot par šo vērtību sabiedrības pamatkapitālu. Par minēto akciju turētāju kļūst Privatizācijas aģentūra.

15. Akcijas, kuras izveidojušās pēc kapitalizācijas, Privatizācijas aģentūra novērtē un pārdod par cenu, kas nav zemāka par to nominālvērtību. Ja sabiedrības akcijas kotējas fondu biržā, akciju cena tiek noteikta atbilstoši iepriekšējā kalendāra mēneša vidējai akciju cenai fondu biržā.

16. Maksāšanas līdzekļi par pārdodamajām akcijām ir lati un privatizācijas sertifikāti. Pārdodot akcijas fondu biržā, maksāšanas līdzekļi ir tikai lati.

17. Latu un privatizācijas sertifikātu daļu kopējā samaksā par pārdodamajām akcijām nosaka attiecīgi nodokļu maksājumu pamatparāda daļas attiecība pret kopējo kapitalizēto summu (nodokļu maksājumu pamatparāda un pamatparāda palielinājuma naudas summa) un šī pamatparāda palielinājuma naudas daļas attiecība pret kopējo kapitalizēto summu, ievērojot, ka attiecīgā nodokļu maksājumu pamatparāda daļa samaksājama latos, bet attiecīgo pamatparāda palielinājuma naudas daļu pircējs var samaksāt privatizācijas sertifikātos.

18. Privatizācijas aģentūra, izstrādājot privatizācijas noteikumus nodokļu maksājumu pamatparāda kapitalizācijai, paredz tajos akciju pirkuma nodrošinājumu ar ķīlu vai kādu citu saistību pastiprinājumu.

IV. Nodokļu maksājumu parādu dzēšana un kapitalizācijā iegūto naudas līdzekļu ieskaitīšana budžeta kontos

19. Pēc sabiedrības pamatkapitāla reģistrēšanas Uzņēmumu reģistrā Privatizācijas aģentūra iesniedz Finansu ministrijā dokumentus ar Uzņēmumu reģistra atzīmi par sabiedrības pamatkapitāla palielināšanu.

20. Finansu ministrs 30 dienu laikā pēc šo noteikumu 19.punktā minēto dokumentu saņemšanas dzēš kapitalizēto nodokļu maksājumu parādu un ar to saistīto iepriekš aprēķināto nokavējuma naudu un soda naudu.

21. Privatizācijas aģentūra informāciju par dzēsto nodokļu maksājumu pamatparādu publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

22. Naudas līdzekļus, kas iegūti, pārdodot akcijas, Privatizācijas aģentūra reizi ceturksnī ieskaita Finansu ministrijas norādītajā budžeta kontā. Maksājumi par iepriekšējo ceturksni tiek veikti līdz nākamā ceturkšņa pirmā mēneša divdesmitajam datumam.  

Ministru prezidents    A.Šķēle

Ekonomikas ministrs  V.Makarovs

Pielikums
Ministru kabineta
1999. gada 27. jūlija
noteikumiem Nr. 266

Izziņa par privatizētās uzņēmējsabiedrības nodokļu maksājumu parādiem

Ekonomikas ministrs  V.Makarovs

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!