• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 15. septembra noteikumi Nr. 748 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākuma "Mežsaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un preventīvu pasākumu ieviešana" aktivitātes "Mežsaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana ugunsgrēku un dabas katastrofu radīto postījumu vietās" īstenošanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2008., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181296-valsts-un-eiropas-savienibas-atbalsta-pieskirsanas-administresanas-un-uzraudzibas-kartiba-pasakuma-mezsaimniecibas-razosanas-po...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.749

Grozījums Ministru kabineta 2003.gada 17.jūnija noteikumos Nr.322 "Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

19.09.2008., Nr. 146

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 748

Pieņemts: 15.09.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.748

Rīgā 2008.gada 15.septembrī (prot.Nr.65 33.§)
Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākuma “Mežsaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un preventīvu pasākumu ieviešana” aktivitātes “Mežsaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana ugunsgrēku un dabas katastrofu radīto postījumu vietās” īstenošanai
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu pasākuma “Mežsaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un preventīvu pasākumu ieviešana” aktivitātes “Mežsaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana ugunsgrēku un dabas katastrofu radīto postījumu vietās” (turpmāk – pasākuma aktivitāte) īstenošanai.
2. Uz pasākuma aktivitāti attiecas arī normatīvie akti par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību kompensāciju maksājumu veidā lauku un zivsaimniecības attīstībai.
3. Pasākuma aktivitātes mērķis ir ilgtspējīga meža zemes apsaimniekošana, atjaunojot mežsaimniecības ražošanas potenciālu un samazinot ugunsgrēkos un dabas katastrofās mežam nodarītos postījumus.
II. Atbalsta saņemšanas nosacījumi
4. Pasākuma aktivitātes īstenošanas vieta ir visa Latvijas teritorija.
5. Atbalsta pretendents (turpmāk – pretendents) ir:

5.1. fiziska persona, kas ir meža zemes īpašniece;

5.2. juridiska persona, kuras pamatkapitālā privāta kapitāla daļas ir 50 procentu apmērā vai vairāk un kas ir meža zemes īpašniece;

5.3. pašvaldība, kas ir meža zemes īpašniece, vai pašvaldības kapitālsabiedrība.
6. Atbalstu piešķir par meža atjaunošanu platībā, kurā mežaudze iznīcināta ugunsgrēkā vai dabas katastrofā (snieglauze, sniegliece, vējlauze, vējgāze).
7. Lai pieteiktos atbalsta saņemšanai, pretendents Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē iesniedz:

7.1. iesniegumu (1.pielikums) divos eksem­plāros;

7.2. ar Valsts meža dienestu saskaņotu meža apsaimniekošanas plāna kopiju (turpmāk – plāns). Ja meža zeme atrodas Gaujas, Slīteres, Rāznas, Ķemeru nacionālajā parkā, kā arī Teiču, Krustkalnu, Grīņu un Moricsalas dabas rezervātā, plānu saskaņo arī ar attiecīgās īpaši aizsargājamās teritorijas administrāciju;

7.3. zemesgrāmatu nodaļas izdotu zemesgrāmatu apliecības vai nostiprinājuma izraksta kopiju.
8. Šo noteikumu 7.punktā minētos dokumentus iesniedz papīra formā (personīgi vai nosūtot pa pastu) vai elektroniski, sagatavojot atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
9. Plānu saskaņo vai groza saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu pasākuma “Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana” īstenošanai.
10. Mežaudzes atjaunošanai izmanto stādāmo materiālu, kas atbilst normatīvajos aktos par meža reproduktīvo materiālu noteiktajām prasībām.
11. Stādīto koku īpatsvars atjaunotajā mežaudzē ir vismaz 50 procentu.
12. Mežaudzi uzskata par atjaunotu, ja tā atbilst kritērijiem, kas noteikti normatīvajos aktos par meža atjaunošanu.
III. Atbalsta apmērs
13. Atbalsta apmēru mežaudzes atjaunošanai un kopšanai nosaka saskaņā ar šo noteikumu 2.pielikumu.
14. Maksimālais projektu skaits un atbalsta apmērs vienam pretendentam nav ierobežots.
IV. Veikto darbu pārbaude un atbalsta saņemšana
15. Pretendents saskaņā ar normatīvajiem aktiem par meža inventarizāciju un Meža valsts reģistra informācijas apriti sagatavo pārskatu par meža atjaunošanu vai pārskatu par jaunaudzes kopšanu un iesniedz to Valsts meža dienestā. Vienlaikus ar pārskatu par meža atjaunošanu pretendents iesniedz meža reproduktīvā materiāla izcelsmi un iegādi apliecinošu dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus).
16. Valsts meža dienests pēc pretendenta pārskata saņemšanas par meža atjaunošanu vai jaunaudzes kopšanu pārbauda atjaunoto vai kopto mežaudzi. Atjaunoto mežaudzi pārbauda ne ātrāk kā 1.jūlijā.
17. Pēc atjaunotās vai koptās mežaudzes pārbaudes Valsts meža dienesta amatpersona pieņem lēmumu par mežaudzes atbilstību atjaunotas vai koptas mežaudzes kritērijiem.
18. Valsts meža dienests pārbaudes rezultātus un pieņemto lēmumu paziņo pretendentam saskaņā ar Administratīvā procesa likumu.
19. Ja mežaudze atzīta par atjaunotu vai koptu, Valsts meža dienests iesniedz Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē pārbaudes pārskatu, norādot pieņemto lēmumu.
20. Atbalstu par pirmās mežaudzes kopšanu izmaksā vienlaikus ar atbalstu par mežaudzes ierīkošanu.
21. Priekšrocības saņemt atbalstu ir pretendentam, kurš plāno meža atjaunošanu pašvaldībā ar mazāku teritorijas attīstības indeksu atbilstoši reģionālo attīstību regulējošajiem normatīvajiem aktiem.
22. Ja meža īpašnieks atbalstam piesaka platības vairāku pašvaldību teritorijās, ņem vērā tās pašvaldības teritorijas attīstības indeksu, kurā atrodas lielākā atjaunojamā meža platība.
Ministru prezidents I.Godmanis

Zemkopības ministrs M.Roze
Zemkopības ministrijas iesniegtajā redakcijā

1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 15.septembra noteikumiem Nr.748

KN748P1_PAGE_1.JPG (93030 bytes)

KN748P1_PAGE_2.JPG (117809 bytes)

KN748P1_PAGE_3.JPG (99649 bytes)

KN748P1_PAGE_4.JPG (75352 bytes)

KN748P1_PAGE_5.JPG (43709 bytes)

KN748P1_PAGE_6.JPG (68322 bytes)

KN748P1_PAGE_7.JPG (136900 bytes)

KN748P1_PAGE_8.JPG (64916 bytes)

Zemkopības ministrs M.Roze
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 15.septembra noteikumiem Nr.748
Atbalsta apmērs

Nr.
p.k.

Atjaunojamās mežaudzes sastāvs

Atbalsts ierīkošanai
(Ls/ha)

Atbalsts kopšanai gadā
(Ls/ha)

Kopšanas gadu skaits

1.

Skujkoki (priede, egle)

372

119

3

2.

1.grupa – lapu koki (bērzs, baltalksnis, melnalksnis)

372

119

3

3.

2.grupa – lapu koki (ozols, osis, kļava, saldais ķirsis, dižskābardis, liepa)

913

119

5

4.

Mistraudzes – skujkoki vismaz 50 % no kopējā koku skaita

632

119

3

5.

1. un 2.grupas lapu koku mistraudzes – 2.grupas sugu īpatsvars vismaz 50 %

632

119

5

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!