• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par skolēnu profesionālās meistarības konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2008., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par valsts pensiju indeksāciju no 1.oktobra

Vēl šajā numurā

18.09.2008., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par skolēnu profesionālās meistarības konkursu

Šodien, 18.septembrī, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe kopā ar Latvijas jauniešu nacionālo komandu piedalās Eiropas nozīmīgākajā un lielākajā profesionālās izglītības notikumā – Eiropas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursā “EuroSkills 2008”, kas šogad no 18. līdz 20.septembrim notiek Roterdamā, Nīderlandē. Kopumā konkursā piedalās 400 profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi no aptuveni 30 Eiropas valstīm un 49 profesijās sacenšas par nosaukumu “Labākais no labākajiem”.

Mūsu valsts nacionālā komanda tika izveidota, pamatojoties uz konkursa “Jaunais profesionālis 2008” rezultātiem, kas notika Rīgā no 28.februāra līdz 2.martam. Latviju šajā starptautiskajā konkursā pārstāv 13 labākie jaunie speciālisti mehatronikā, būvniecībā, viesmīlībā, galdniecībā un skaistumkopšanā no Rīgas Tehniskās koledžas, Cēsu profesionālās vidusskolas, Jelgavas Amatniecības vidusskolas, Rēzeknes 14.arodvidusskolas, Liepājas Būvamatniecības vidusskolas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Būvamatniecības vidusskolas, Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skolas, Rīgas Amatniecības vidusskolas, Jelgavas Amatu vidusskolas, mācību centra “RIMAN”, Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikuma, Malnavas koledžas, Saulaines profesionālās vidusskolas un Višķu profesionālās vidusskolas.

Konkursu “Jaunais profesionālis 2008”, komandas gatavošanos un dalību “EuroSkills 2008” organizē Izglītības un zinātnes ministrijas iestāde – Profesionālās izglītības administrācija. Komandas gatavošanās starptautiskajām sacensībām notika sadarbībā ar profesionālajām organizācijām un uzņēmējiem, kas jauniešus nodrošināja ar instrumentiem, materiāliem un praktiskajām konsultācijām: SIA “Knauf”, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, SIA “Festo”, SIA “Dzintreks”, SIA “L’Oreal Baltic”, SIA “Proma”, SIA “Bosch”, SIA “Lode”, SIA “Aeroc”, SIA “Ramirent”, AS “Liepājas metalurgs”, SIA “Tormanis un partneri”, SIA “Cemex”, sabiedriskais fonds “Stabilitāte”, Liepājas Būvamatniecības vidusskola, Rīgas Būvamatniecības vidusskola, SIA “SBR”, AS “Rīgas Piena kombināts”, AS “Aldaris”, AS “DC Holding”, SIA “Mālpils piensaimnieks”, AS “Jelgavas gaļas kombināts”, Jelgavas maizes kombināts, Diagnostikas centra kafejnīca, SIA “Lido” u.c.

Savukārt, pateicoties Zemkopības ministrijas atbalstam, Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi, kuri apgūst lauksaimniecības programmas, “EuroSkills 2008” ietvaros popularizē mūsu valsts profesionālo izglītību un tās piedāvātās iespējas.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!