• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par atbalsta maksājumiem lauksaimniekiem par pienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2008., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

18.09.2008., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par atbalsta maksājumiem lauksaimniekiem par pienu

Zemkopības ministrija (ZM) pieņēmusi lēmumu, ka Lauku atbalsta dienests (LAD) sāks izmaksāt lauksaimniekiem papildu valsts tiešo maksājumu par pienu, jau sākot ar šā gada 16.oktobri.

Šāds lēmums pieņemts, izvērtējot sekas, kādas lauksaimniekiem radījuši šīs vasaras laika apstākļi. Kā zināms, ieilgušais sausums Latgalē un pārmērīgās lietusgāzes Kurzemē lauksaimniekiem ir sagādājušas problēmas ar lopbarības nodrošināšanu un laukaugu ražas novākšanu.

“Atdalītā papildu valsts tiešā maksājuma izmaksa agrāk, nekā tas paredzēts saistošajos tiesību aktos, ir veids, kā ZM var izrādīt pretimnākšanu lauksaimniekiem, lai viņiem būtu iespēja pārvarēt laika apstākļu radītās grūtības. Kompensācijas par sekām, kādas radījuši laika apstākļi, vairs netiks piešķirtas. Īpaši pašreizējā saspringtajā valsts budžeta diskusijas kontekstā to ministrijai neviens neļaus. Tāpēc mēs meklējam un izmantojam ikvienu citu iespēju, kā sniegt atbalstu lauku saimniekiem,” stāsta ZM valsts sekretāre Dace Lucaua.

Kopumā lauksaimniekiem tiks izmaksāti apmēram 15 miljoni latu.

ZM ir nosūtījusi arī vēstuli Eiropas Komisijai ar lūgumu atļaut izmaksāt ES tiešos maksājumus avansā, sākot jau ar 16.oktobri, jo ārkārtas apstākļu dēļ lauksaimniekiem ir radušās finansiālas grūtības.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!