• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas transporta ministru sanāksmi Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO ģenerālsekretāra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas transporta ministru sanāksmi Rīgā

02.JPG (16954 bytes)
Piektdien, 12.septembrī: Latvijas satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (attēla vidū), uz Baltijas valstu transporta ministru sanāksmes noslēdzošo preses konferenci sagaidot savus kolēģus, – Lietuvas ministru Aļģirdu Butkeviču (pa labi) un Igaunijas ministru Juhanu Partu
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Baltijas valstu transporta un sakaru ministru sanāksmē, kas norisinājās divas dienas Rīgā, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ministri vienojās par galvenajām nozares prioritātēm.

 

“Ceļu, dzelzceļa un aviācijas infrastruktūra Baltijā ir vienota, tāpēc mums ir arvien ciešāk jāsadarbojas, lai arī bizness visās trijās kaimiņvalstīs varētu attīstīties kā vienotā tirgū,” 11. un 12.septembrī notikušo sanāksmi noslēdzošajā preses konferencē uzsvēra satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Tikšanās laikā ministri panāca vienošanos par visām Baltijas valstīm kopīgajām prioritātēm – Eiropas vienotā dzelzceļa projekta “Rail Baltica”, vienīgā Baltijas un Eiropas Savienības valstis savienojošā autoceļa “Via Baltica” un kravu pārvadājumu pa dzelzceļu austrumu–rietumu virzienā – attīstīšanu. “Mums ir jāstrādā kopā, jo tikai tā mēs varēsim radīt starptautisku koridoru, kas savieno Baltiju ar citu valstu tirgiem. Turklāt šobrīd – sarežģītas makroekonomiskās situācijas apstākļos – esam spiesti rīkoties daudz ātrāk un straujāk veicināt to nozaru attīstīšanu, kas var sekmēt ekonomisko izaugsmi,” norādīja A.Šlesers.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ministri apsprieda transporta un sakaru sektora aktuālos jautājumus ne vien Baltijas, bet visas Eiropas Savienības kontekstā. Tika diskutēts par Eiropas Savienības un Krievijas robežšķērsošanas aktualitātēm, tostarp nepieciešamību sākt elektronisku kravu deklarēšanu, eirovinjetes ieviešanu, Francijas prezidentūras prioritātēm, ostu attīstības jautājumiem, kuģošanas drošību un vides aizsardzību, ceļu satiksmes drošību, aviācijas, dzelzceļa, kā arī pasta nozares attīstīšanu un citām aktualitātēm.

Tika pārrunāta arī valsts un privātās partnerības modeļa izmantošana katrā no valstīm, kā arī tādi būtiski jautājumi kā pasažieru pārvadājumu attīstīšana Baltijā. “Mēs bieži runājam par dažādiem liela mēroga jautājumiem, kas nenoliedzami ir ļoti svarīgi, taču man ir patiess prieks, ka šajā tikšanās reizē varējām diskutēt par konkrētu, lai arī ne tik plašu tēmu loku, piemēram, esam atraduši risinājumu autobusu satiksmes nodrošināšanai starp Valku Latvijā un Valgu Igaunijā,” gandarījumu pauda Igaunijas ekonomikas un sakaru ministrs Juhans Parts. Tikšanās laikā ministri arī vienojās par nepieciešamību veicināt avioplūsmas palielināšanos starp trim Baltijas valstīm.

“Esam vienojušies par nepieciešamību attīstīt pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu, veicinot iedzīvotāju ceļošanu starp Viļņu un Tallinu caur Rīgu, un domāju, ka šī sanāksme ir būtisks solis ceļā uz minētā mērķa sasniegšanu,” norādīja Lietuvas transporta un sakaru ministrs Aļģirds Butkevičs.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!