• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pensionētiem lauksaimniecības un meža nozares zinātniekiem un pasniedzējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1999., Nr. 313/316 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vērtspapīru tirgus komisijas rīkojums Nr. 277

Par noteikumu "Noteikumi par akciju atpirkšanu" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

24.09.1999., Nr. 313/316

PAR DOKUMENTU

Veids: lēmums

Numurs: 8

Pieņemts: 13.09.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidijs

Lēmums Nr.8 Rīgā 1999.gada 13.septembrī

Par pensionētiem lauksaimniecības un meža nozares zinātniekiem un pasniedzējiem

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidijs, izvērtējot situāciju, kas radusies, Saeimai pieņemot "Grozījumus likumā "Par valsts pensijām", secina, ka pensijas vecuma lauksaimniecības zinātnieku un akadēmiskā personāla izslēgšana no darbīgās aprites novedīs lauksaimniecības zinātni un augstāko izglītību līdz sabrukumam. Zinātniekiem vajadzēs atteikties no pensijas vai jau tā niecīgās algas. Pensijā būs spiesti aiziet 67—75% aktīvo zinātnieku lauksaimniecības pētniecības iestādēs un līdz 50% kvalificēto Latvijas Lauksaimniecības universitātes docētāju. Šo intelektuālo potenciālu, kas ir Latvijas lauksaimniecības zinātnes stūrakmens, nav ar ko aizstāt. Par to liecina atkārtotie konkursi uz valsts profesoru vakancēm Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Vakances jau tagad sastāda tikai pusi vajadzīgo profesoru skaita, un uz tām nepretendē neviens jaunais zinātnieks, jo pašreizējais atalgojums nespēj nodrošināt normālus dzīves apstākļus. Tāpat jau tagad ir brīvas zinātnieku vietas zinātniskās pētniecības institūtos, selekcijas un izmēģinājumu stacijās. Augstskola bez profesoriem tiks noplicināta un vairs neatbildīs Eiropas universitāšu statusam. Sekas būs katastrofālas ne tikai Latvijas lauksaimniecības attīstībai, bet arī Latvijas valstij, kas pretendē uz iestāšanos Eiropas Savienībā.

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidijs, lai nodrošinātu lauksaimniecības zinātnieku un akadēmiskā personāla pēctecību, nolemj:

1. Par izveidojušos situāciju informēt Latvijas Republikas Valsts prezidenti, Latvijas Republikas Saeimu un Latvijas Republikas Ministru kabinetu.

2. Ierosināt LR Ministru kabinetam atļaut augsti kvalificētiem zinātniekiem un universitāšu profesoriem, kas sasnieguši pensijas vecumu, veikt pētniecības un pedagoģisko darbu augstskolā bez ierobežojumiem, saņemot gan atalgojumu, gan tiem pienākošos pensiju.

LLMZA prezidente B.Rivža

LLMZA zinātniskais sekretārs M.Belickis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!