• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Invaliditātes likuma spēkā stāšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Jaunzēlandes parlamentāro sadarbību

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Invaliditātes likuma spēkā stāšanos

Saeimas Sociālās drošības apakškomisija otrdien, 9.septembrī, nolēma rosināt pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu Invaliditātes likumprojekta otrajam lasījumam, lai varētu sagatavot kvalitatīvu likumu, jo tas skar lielu sabiedrības daļu.

Apakškomisijas priekšsēdētāja Aija Barča norāda, ka likumprojektā ir nepieciešami vairāki uzlabojumi. Tostarp, izvērtējot starptautiskajā konferencē par personiskā asistenta pakalpojuma ieviešanu gūto pieredzi, asistents kā profesija būtu jāiekļauj profesiju klasifikatorā kā atsevišķa profesija. Līdz ar to arī jārisina jautājums par atbilstošas izglītības iegūšanu.

Apakškomisijas deputāti pauda viedokli, ka trešās invaliditātes grupas likvidēšana jau no nākamā gada, ko paredz jaunais likums, būtu sasteigts lēmums. Tāpat tika norādīts, ka Invaliditātes likums nevarēs stāties spēkā, jo tam nav paredzēts finansējums nākamā gada valsts budžetā.

Tika nolemts aicināt Sociālo un darba lietu komisiju rosināt Saeimu pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojekta “Invaliditātes likums” otrajam lasījumam.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!