• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar Ķīnas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Dānijas delegāciju

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Ķīnas vēstnieku

Trešdien, 10.septembrī, deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu priekšsēdētāja Ērika Zommere un grupas deputāti tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čengu Veņdzjui (Cheng Wenju).

Grupas priekšsēdētāja sveica Č.Veņdzjui Saeimā un novēlēja veiksmi, uzsākot pildīt vēstnieka amata pienākumus.

Tikšanās gaitā Ē.Zommere atskatījās uz līdzšinējo abu valstu sekmīgo sadarbību valdību, parlamentu un pašvaldību līmenī un atzinīgi novērtēja sasniegto. Kā piemēru viņa minēja izveidojušos kontaktus starp Rīgu un Pekinu, Daugavpili un Harbinu, bet tuvākajā laikā paredzēts parakstīt sadarbības līgumu starp Jūrmalas pilsētas pašvaldību un Gualinu Ķīnā.

Tika pārrunāti abu valstu parlamentārie kontakti, kas veiksmīgi attīstījušies, izveidojot deputātu grupas un apmainoties vizītēm. “Parlamentārā sadarbība un kontakti politikas, ekonomikas, kultūras, izglītības, sporta un citās jomās tuvina abu valstu tautas un stiprina izpratni vienam par otru,” uzsvēra deputātu grupas priekšsēdētāja.

Ē.Zommere un Č.Veņdzjui bija vienisprātis, ka Latvijas un Ķīnas sadarbības attīstībai nākotnē ir liels potenciāls, kas balstās uz savstarpēju draudzību, sapratni un atklātumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!