• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru sanāksmi Pērnavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2008., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO un ES drošības garantijām Latvijai

Vēl šajā numurā

12.09.2008., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministru sanāksmi Pērnavā

9. un 10.septembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās ikgadējā Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) ārlietu ministru sanāksmē Pērnavā, Igaunijā. Sanāksmē pārrunāta aktuālā situācija Gruzijā, attiecības ar Krieviju, Ukrainas un Moldovas eiroatlantiskās integrācijas perspektīva, drošības politikas situācija Afganistānā, sadarbība ar Centrālāzijas reģiona valstīm, Tuvo Austrumu miera process un Eiropas Savienības stratēģija Baltijas jūras reģionā.

Ārlietu ministru diskusiju uzmanības centrā bija starptautiskās sabiedrības iesaiste Gruzijas un Krievijas konflikta noregulējumā, īpaši ņemot vērā ES prezidējošās valsts Francijas prezidenta N.Sarkozī 8.septembra vizītes Maskavā un Tbilisi, kurās tika panākta vienošanās par Eiropadomē pieņemto lēmumu nosūtīt Eiropas Savienības novērotājus uz Gruziju. Sagaidāms, ka formālais lēmums par kopīgas ES misijas nosūtīšanu uz Gruziju, kam saskaņā ar vienošanos darbs Gruzijā jāsāk 1.oktobrī, tiks pieņemts kārtējā ārlietu ministru sanāksmē Briselē 15.septembrī.

“Pagaidām Eiropas Savienības dalībvalstu piedāvājums iesaistei kopīgajā ES misijā Gruzijā tikai iegūst aprises, arī Latvija izvērtē savas iespējas piedalīties, veicot konsultācijas starp atbildīgajām ministrijām,” norādīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Ministri apmainījās viedokļiem par ES, EDSO un ANO darbakārtību attiecībā pret Krievijas Federāciju, kā arī bija vienisprātis par starptautiskas donoru konferences nepieciešamību Gruzijas atbalstam.

Ārlietu ministri pārrunāja arī sadarbību ar Ukrainu un Moldovu un eiroatlantiskās perspektīvas nozīmi šo valstu demokrātiskā attīstībā. Sanāksmes ietvaros apspriesta arī drošības politikas situācija Afganistānā un Tuvo Austrumu miera process.

Ārlietu ministriem aktuāls bija arī jautājums par ES stratēģiju Baltijas jūras reģionā un tās turpmāko virzību, īpaši gaidāmās Zviedrijas prezidentūras ES kontekstā.

Sanāksmē pēc Igaunijas ārlietu ministra Urmasa Paeta ielūguma piedalījās Īslandes ārlietu ministre Ingibjorga Sūlrūna Gisladotira, Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, Lietuvas ārlietu ministrs Petrs Vaitiekūns, Norvēģijas ārlietu ministrs Jūnass Gārs Stēre, Somijas ārlietu ministrs Aleksandrs Stubs, Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts un Dānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Mikāls Silmers-Jons.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!