• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par sadarbību pazudušu bērnu meklēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2008., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizliegumu klonēt dzīvniekus pārtikas ieguvei

Vēl šajā numurā

10.09.2008., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par sadarbību pazudušu bērnu meklēšanā

 

Eiropas Parlaments 2.septembrī publicēja deklarāciju par ārkārtas sadarbību pazudušu bērnu meklēšanā. EP deputāti tajā aicina dalībvalstis ieviest brīdināšanas sistēmu par bērnu pazušanu un noslēgt par to sadarbības nolīgumus ar visām robežvalstīm.

Ar bērnu nolaupīšanu saistītu noziegumu skaits Eiropā arvien pieaug, un šie noziegumi var būt saistīti ar upuru transportēšanu pāri valstu robežām. Ņemot vērā, ka kopējas Eiropas brīdināšanas sistēmas bērnu pazušanas gadījumos nav un arī daudzās Eiropas Savienības dalībvalstīs nav šādas vietējās vai valsts mēroga sistēmas, Eiropas Parlaments rakstiskā deklarācijā aicina dalībvalstis ieviest brīdināšanas sistēmu par bērnu pazušanu.

Tās iedarbināšanas gadījumā būtu nekavējoties jāsniedz plašsaziņas līdzekļiem, robežsardzes, muitas un tiesībaizsardzības iestādēm detalizēta informācija par:

• pazudušo bērnu, ja iespējams, arī viņa fotogrāfija;

• par konkrēto pazušanas gadījumu un/vai par iespējamo(-ajiem) aizvedēju(-iem);

• telefona numuru, uz kuru jāzvana, lai sniegtu informāciju (116 000, kur tas ir izveidots).

Parlaments arī aicina dalībvalstis noslēgt sadarbības nolīgumus ar visām robežvalstīm, lai nodrošinātu iespēju ātri izziņot trauksmi visās atbilstīgajās teritorijās. Deputāti arī mudina attīstīt kopīgu organizāciju, kas sniegtu palīdzību dalībvalstu struktūrām un apmācītu tās.

Esmu pateicīgs deputātu vairākumam, kas deva politisku stimulu procesam, kurš līdz šim bija galvenokārt birokrātisks. Mums jāmudina dalībvalstis tagad pārņemt šo uzdevumu savās rokās,” uzsvēra viens no deklarācijas iniciatoriem Edvards Makmilans-Skots (Eiropas Tautas partijas (Kristīgo demokrātu) un Eiropas Demokrātu grupa). “Ja mēs varam atļauties izplatīt ziņas par bargiem laika apstākļiem, mēs arī varam atļauties ziņot par pazudušiem bērniem.”

Deklarāciju iesniedza pieci deputāti. To līdz jūlija plenārsesijai bija parakstījusi vairāk nekā puse Eiropas Parlamenta deputātu, kas nozīmē, ka deklarācija ir pieņemta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!