• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Somijas Republikas, Dānijas Karalistes un Jaunzēlandes ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2008., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Īslandes ārlietu ministri

Vēl šajā numurā

10.09.2008., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Somijas Republikas, Dānijas Karalistes un Jaunzēlandes ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus Latvijā

 

Vakar, 9.septembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja trīs valstu ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus Latvijas Republikā. Tiekoties ar Eiropas Savienības valstu jaunajiem vēstniekiem Latvijā, apspriestas starptautiskās politikas aktualitātes, īpašu uzmanību pievēršot ES kopīgai nostājai Gruzijas jautājumā. Savukārt, akreditējot Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā, apspriesta valstu turpmākā sadarbība starptautiskajās miera uzturēšanas misijās.

Valsts prezidents akreditēja Somijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Mariu Sereniusu. Tikšanās laikā Valsts prezidents atzīmēja, ka līdz šim abu valstu divpusējās attiecības vērtējamas kā draudzīgas un ciešas, turklāt abu valstu kultūras un izglītības sakaru stiprināšanā īpaša loma bijusi iepriekšējā Somijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka personīgajam ieguldījumam. Tādēļ Valsts prezidents pauda cerību, ka abu valstu attiecības arī Marias Sereniusas kadences laikā veidosies tikpat aktīvas un veiksmīgas.

Tāpat tikšanās gaitā apspriests arī gaidāmais Eiropas Savienības un Ukrainas samits. Turklāt, kā uzsvēra Valsts prezidents, nesenie notikumi Gruzijā ir mudinājuši Eiropu būt daudz aktīvākai kopējas ārpolitikas formulēšanā. Ar vēstnieci tika pārrunāta arī Eiropas Savienības enerģētikas politika un konflikta Gruzijā ietekme uz Eiropas Savienības valstu redzējumu par alternatīvu enerģijas avotu un piegāžu ceļu attīstīšanu.

Valsts prezidents akreditēja arī Dānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ufi Oto Volfhehelu. Tikšanās gaitā apspriestas abu valstu divpusējās attiecības, kā arī to turpmākas pilnveidošanas iespējas, īstenojot jau iesāktos abu valstu kopīgos projektus izglītības un kultūras jomā. Tāpat pārrunāta kopīgā ES nostāja Gruzijas jautājumā. Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijai ir nepieņemama pretrunu risināšana ar rupju militāru spēku, bet tai būtu jābalstās uz starptautiskajām tiesību normām.

Tāpat Valsts prezidents pauda gandarījumu par Eiropas Savienības kopējo lēmumu aktīvi piedalīties Gruzijas atjaunošanā, kā arī pārvērtēt Eiropas Savienības attiecības ar Krieviju.

Savukārt, akreditējot Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Penelopi Džeinu Ridingsu, apspriestas abu valstu divpusējo attiecību perspektīvas, īpašu uzmanību pievēršot turpmākai sadarbībai bruņoto spēku starpā NATO miera uzturēšanas spēku ietvaros. Turklāt, pārrunājot starptautiskās politikas aktualitātes, Valsts prezidents uzsvēra Gruzijā notikušā militārā konflikta ietekmi uz turpmākajām starpvalstu attiecībām un starptautiskās politikas veidošanas kārtību.

Tāpat pārrunātas abu valstu divpusējās ekonomiskās attiecības un to pilnveidošanas iespējas, jo īpaši turpmākas sadarbības paplašināšanas iespējas tūrismā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

01.JPG (11536 bytes) 02.JPG (15669 bytes) 03.JPG (13432 bytes)

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar, 9.septembrī, Rīgas pilī kopā ar Somijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Mariu Sereniusu, Dānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ufi Oto Volfhehelu un Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Penelopi Džeinu Ridingsu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”; Toms Kalniņš, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!