• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jaunos Kanādas un Šrilankas ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2008., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Izraēlā

Vēl šajā numurā

03.09.2008., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jaunos Kanādas un Šrilankas ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus Latvijā

 

01.JPG (13002 bytes) 02.JPG (18986 bytes)

Vakar, 2.septembrī: Valsts prezidents Valdis Zatlers, saņemot akreditācijas vēstules no Kanādas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Skota Heteringtona (attēlā pa kreisi) un Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Randžita Pemsiri Džajasurijas (attēlā pa labi)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

2.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Skotu Heteringtonu (Scott Heatherington) un Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Randžitu Pemsiri Džajasuriju (Ranjith Pemsiri Jayasooriya).

 Kanādas vēstnieka Skota Heteringtona akreditācijas vizītes laikā Valsts prezidents ar vēstnieku pārrunāja turpmākās abu valstu divpusējās sadarbības pilnveidošanas iespējas ekonomikā, izglītībā un kultūrā. Tāpat apspriesta arī sadarbība starptautisko miera uzturēšanas misiju ietvaros, kā arī situācija Gruzijā. Sarunas gaitā V.Zatlers informēja, ka pozitīvi vērtē ES Padomes 1.septembra lēmumu un cer, ka tas dos rezultātus konflikta risinājumam.

Akreditējot Šrilankas vēstnieku Randžitu Pemsiri Džajasuriju, Valsts prezidents atzīmēja līdzšinējo pozitīvo pieredzi abu valstu sadarbībā tūrismā un kultūrā, kā arī pauda cerību, ka jaunā vēstnieka kadences laikā abu valstu ekonomiskā sadarbība būs vēl aktīvāka un daudzveidīgāka. V.Zatlers īpaši uzsvēra abu valstu sadarbību izglītībā, ņemot vērā, ka studenti no Šrilankas veido ievērojamu daļu ārvalstu studentu Latvijā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!