• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par konkursu "Mūsu mazais pārgājiens 2008". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2008., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 2.septembrī

Vēl šajā numurā

03.09.2008., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par konkursu “Mūsu mazais pārgājiens 2008”

 

Sākoties jaunajam mācību gadam, Zemkopības ministrija sadarbībā ar Latvijas Kokrūpniecības federāciju izsludina jau par tradīciju kļuvušo konkursu Latvijas skolu jaunatnei “Mūsu mazais pārgājiens”. Konkursā aicināti piedalīties visu Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu skolēni, kā arī interešu izglītības pulciņi un mazpulki.

Šā gada konkursa “Mūsu mazais pārgājiens 2008” mērķis ir rosināt bērnus un jauniešus izpētīt koksnes izmantošanas plašās iespējas, iepazīties ar koksnes izmantošanas veidiem, kā arī sekmēt bērnu un jauniešu interesi un zināšanas par mežu un tā nozīmi tautsaimniecībā.

Lai piedalītos konkursā, kolektīvam jādodas izpētes pārgājienā vai ekskursijā uz kādu koksnes produktu ražotni un objektiem, kuros ir izmantota koksne vai koksnes materiāli, lai iepazītos ar koksnes apstrādes un izmantošanas veidiem un sagatavotu radošu izpētes darbu. Pēc tam jāsagatavo izpētes darbs – pārgājiena vai ekskursijas apraksts brīvā stāstījumā, esejas vai citā literārā formā (par interesantiem atklājumiem vai novērojumiem saistībā ar koksnes apstrādi un izmantošanu tautsaimniecībā, sadzīvē, arhitektūrā, rekreācijā u.c.), papildinot aprakstu ar vizuālo informāciju (zīmējumiem, kartēm, fotoattēliem u.c.).

Konkurss notiks no 1.septembra līdz 28.novembrim. Konkursa darbus vērtēs piecās vērtēšanas grupās: 1.–4.klase, 5.–9.klase, 10.–12.klase un profesionālo izglītības iestāžu grupā, atsevišķi tiks vērtēti izglītības interešu pulciņi un mazpulki. Konkursa pirmās vietas balva būs transporta pakalpojumi divu dienu ekskursijai uz kādu no Baltijas valstīm, savukārt otrās un trešās vietas ieguvējiem – transporta pakalpojumi vienas dienas ekskursijai Latvijā.

Konkursa komisijā, vērtējot darbus, strādās arhitekte Zaiga Gaile, Zemkopības ministrijas un Latvijas Kokrūpniecības federācijas pārstāvji, konkursa komisijas vadītājs būs publicists Ēriks Hānbergs. Konkursa nolikums ir nosūtīts visām Latvijas vispārizglītojošajām un profesionālajām izglītības iestādēm, kā arī ir pieejams Zemkopības ministrijas mājaslapā.

Šogad konkurss “Mūsu mazais pārgājiens” notiks trešo reizi. Katru gadu konkursa dalībnieku skaits arvien pieaug: 2006.gadā konkursam tika iesūtīti 119 darbi, bet 2007.gadā – jau 165. Iepriekšējos gados “Mūsu mazais pārgājiens” konkursos uzdevums bija apzināt Latvijas mežos sastopamās dabas un kultūrvēsturiskās vērtības.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!