• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot olimpisko čempionu Māri Štrombergu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2008., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot olimpisko sudraba medaļnieku Aināru Kovalu

Vēl šajā numurā

26.08.2008., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot olimpisko čempionu Māri Štrombergu

 

STROMBERGS.JPG (16194 bytes)
Piektdien, 22.augustā, olimpiskajās spēlēs Pekinā Latvijas sportists, 2008.gada pasaules BMX čempions Māris Štrombergs, finālbrauciena distanci veicot 36,192 sekundēs, izcīnīja Latvijai godpilno zelta medaļu
Foto: EPA/A.F.I.

Valsts prezidents:

Piektdien, 22.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers telefonsarunā apsveica BMX riteņbraucēju Māri Štrombergu ar pirmo Latvijai izcīnīto zelta medaļu olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Telefona sarunā Valsts prezidents apsveica M.Štrombergu ar izcilo sniegumu un uzsvēra, ka šodienas lieliskie starti – kā pusfināla braucienos, tā finālbraucienā – agrajā rīta stundā sagādājuši patīkamu pārdzīvojumu sporta līdzjutējiem visā Latvijā. Īpaši saviļņojošs bija brīdis, kad pirmo reizi olimpisko spēļu Pekinā laikā apbalvošanas ceremonijā atskanēja Latvijas himna un mastā tika pacelts Latvijas karogs, teica Valsts prezidents, norādot, ka ar M.Štromberga sasniegto var lepoties ne vien Māra dzimtā pilsēta Valmiera, bet arī visa Latvija.

V.Zatlers arī pauda prieku, ka talants, smagais darbs un ieguldītās pūles ir nesušas tik lieliskus augļus un no šā brīža Māra Štromberga vārds zelta burtiem ierakstīts Latvijas un visas pasaules sporta vēsturē, jo tieši viņš uz visiem laikiem būs pazīstams kā pirmais BMX olimpiskā zelta ieguvējs.

V.Zatlers novēlēja sportistam vislabākās sekmes, veiksmi un izturību arī turpmākajā profesionālajā dzīvē un sporta karjerā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Izglītības un zinātnes ministre:

22.augustā pēc Māra Štromberga “zelta starta” vērošanas klātienē un uzvaras BMX sacensībās par sporta nozari valstī atbildīgā ministre Tatjana Koķe personīgi sveica mūsu sportistu ar zelta medaļas izcīnīšanu olimpiskajās spēlēs Pekinā. 

“Māra panākumi ir pierādījums viņa mērķtiecīgam darbam, tas ir īpašs gods Latvijai un apliecina, ka Latvija ir pasaules līdere šajā disciplīnā,” uzskata T.Koķe. Viņa ir pārliecināta, ka Māra rezultāti, kā arī visu Latvijas BMX sportistu sasniegtais gan olimpiskajās spēlēs, gan pasaules un Eiropas līmeņa sacensībās, ir pozitīva iedvesma jauniešiem – nākamajiem olimpiskajiem medaļniekiem.

Ministre uzsver, ka Latvijas līdzjutēju klātbūtne Pekinā vai līdzjušana pie televizoru ekrāniem Latvijā, kā arī pozitīvas emocijas pašlaik ir lielākais atbalsts mūsu sportistiem, ko var sniegt ikviens savas valsts patriots un cilvēks, kurš vēl panākumus mūsu olimpiešiem.

Šā gada maijā pēc BMX pasaules čempiona titula iegūšanas elites klasē ministre tikās ar M.Štrombergu, Latvijas BMX sportistiem, treneriem un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas vadību un pauda pārliecību par BMX sportistu izredzēm iegūt olimpiskās medaļas. Arī BMX sportistu starti Latvijas sporta dzīves lielākajā notikumā – Latvijas II olimpiādē – šā gada jūnija vidū Ventspilī ļāva vērot izcilu sniegumu.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!