• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas un Latvijas Jūras spēku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1999., Nr. 321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeima: šis likumdošanas rudens var būt ražens

Vēl šajā numurā

30.09.1999., Nr. 321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas un Latvijas Jūras spēku sadarbību

Piektdien, 1.oktobrī, Vācijas Jūras spēku komandieris, viceadmirālis Hanss Lisovs apmeklēs Latvijas Jūras spēkus un tiksies ar to jauno komandieri, Jūras kapteini Ilmāru Lešinski, lai runātu par nākotnes sadarbības formu. Admirālis Lisovs apmeklē Latviju tādēļ, ka Latvijas Jūras spēki pārņem bijušo vācu mīnu iznīcinātāju "Volklingen". Bijušais mīnu iznīcinātājs "Volklingen" 1.oktobrī ienāks Rīgas pasažieru ostā kā Latvijas Jūras spēku kuģis "M–03 Namejs". Pēcpusdienā admirālis Lisovs, tāpat kā Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Reinharts Krauss, piedalīsis karogu apmaiņas ceremonijā uz "Nameja". Pirmo reizi "Namejs" piestās Latvijas ostā kopā ar identisku vācu kuģi "Cuxhaven", uz kura deviņu mēnešu laikā Wilhelmshāfenā tika apmācīta 40 personu lielā kuģa apkalpe no Latvijas, un 1.oktobrī "Nameju" integrēs Latvijas Jūras spēkos.

"Namejs" pēc "Viestura" un "Imanta" ir jau trešais mīnu iznīcināšanai piemērotais kuģis, kuru Latvija pārņem no Vācijas Jūras spēkiem. Turpmāk tas kā Latvijas ieguldījums pastiprinās kopīgās Baltijas valstu jūras eskadru "BALTRON".

2.un 3.oktobrī visi interesenti varēs viesoties uz "Nameja" un "Cuxhaven".

VFR vēstniecības informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!