• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts: Par sabiedrības integrācijas politikas būtisku reformu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2008., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par Latvijas ceļu satiksmes drošību

Vēl šajā numurā

22.08.2008., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts: Par sabiedrības integrācijas politikas būtisku reformu

 

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns uzskata, ka reformas integrācijas nozarē uzlabotu sabiedrības integrācijas politikas efektivitāti un palīdzētu ietaupīt budžeta līdzekļus.

“Man kā ministram rūp šīs nozares turpmākā attīstība, un ir svarīgi, lai integrācijas jautājumu risināšana nākotnē būtu veiksmīga un dotu maksimālu labumu ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Ņemot vērā situāciju reģionā un valstī, uzskatu, ka ir jāveic būtiskas reformas sabiedrības integrācijas nozarē kopumā. Lai optimizētu šo jomu, nākotnē jāsamazina izmaksas institūcijās, kas nodarbojas ar sabiedrības integrāciju, veidojot vienotu integrācijas politikas modeli ar mērķi efektīvi strādāt Latvijas sabiedrības labā,” uzskata ministrs Oskars Kastēns.

Saskaņā ar Tieslietu ministrijas atzinumu Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts ir vadošā valsts pārvaldes iestāde sabiedrības integrācijas politikas veidošanā, bet ar integrācijas jautājumiem Latvijā nodarbojas arī daudzas citas institūcijas, piemēram, Sabiedrības integrācijas fonds, Sociālās integrācijas valsts aģentūra (Labklājības ministrija), Naturalizācijas pārvalde (Tieslietu ministrija) un citas. Tas liecina par sadrumstalotu politikas īstenošanu, kas dažkārt rada problēmas atsevišķu jautājumu efektīvā risināšanā. Integrācijas jomas inventarizācija un risinājumu iesniegšana Ministru prezidentam būtu viens no galvenajiem sekretariāta prioritāriem uzdevumiem tuvākajā laikā.

 

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!