• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 18.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.08.2008., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 18.augustā

Vēl šajā numurā

21.08.2008., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 18.augustā

  
 

SM: Par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nosacījumiem

Lai precizētu juridiskās attiecības starp valsti un reģionālajiem pārvadātājiem, plāno veikt grozījumus koncesijas piešķiršanas nosacījumos par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus.

To paredz 18.augustā Ministru kabineta komitejas sēdē izskatītais Ministru kabineta rīkojuma projekts “Grozījumi Koncesijas piešķiršanas nosacījumos par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus ar autobusiem maršrutu tīkla reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos”.

Rīkojumā paredzēts, ka koncesionāram (pārvadātājam) piešķirto tiesību apjomu var vienpusēji samazināt vai palielināt koncedents (VAS “Autotransporta direkcija”) gan pirms, gan pēc koncesijas līguma noslēgšanas, kā arī pēc koncesionāra iniciatīvas.

Šādi grozījumi ir nepieciešami, lai valsts nostiprinātu tiesības bez saskaņošanas ar pārvadātāju izvēlēties iedzīvotājiem nepieciešamo transporta pakalpojumu apjomu.

Pašreiz koncesijas piešķiršanas nosacījumos paredzēts, ka pārvadātājam piešķirto tiesību apjoms var tikt samazināts vai palielināts, ņemot vērā reālo situāciju un iedzīvotāju vajadzības, gan pēc koncedenta, gan pārvadātāja iniciatīvas, rakstiski vienojoties.

Rīkojuma projekts attiecas uz komersantiem, kas nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem maršrutu tīkla reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos.

Ministru kabineta rīkojuma projekts vēl ir jāapstiprina valdībā.

Koncesionārs ir komersants, kurš nodrošina pasažieru pārvadājumus, savukārt koncendents jeb pakalpojuma pasūtītājs šajā gadījumā ir VAS “Autotransporta direkcija”.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!