• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Tiekoties ar Cēsu pašvaldības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2008., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179908

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.08.2008., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Tiekoties ar Cēsu pašvaldības pārstāvjiem

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 14.augustā tikās ar Cēsu pilsētas domes un rajona padomes pārstāvjiem, lai pārrunātu pašvaldībām aktuālus jautājumus saistībā ar administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu.

Viesojoties Cēsu pilsētas domē, ministrs E.Zalāns iepazīstināja ar Saeimā pieņemtā Rajona pašvaldību reorganizācijas likuma normām, aicinot Cēsu rajona pašvaldības aktīvi strādāt pie reorganizācijas plāna sagatavošanas.

Pašvaldību pārstāvji interesējās par rajona pašvaldību funkciju nodošanu jaunveidojamajiem novadiem un to, kā nākotnē tiks organizēta pakalpojumu sniegšana iedzīvotājiem. E.Zalāns informēja, ka novadi pārņems visas rajona pašvaldību funkcijas, izņemot sabiedriskā transporta maršrutu organizāciju, kas tiks nodota plānošanas reģioniem.

Patlaban Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) izstrādā Ministru kabineta noteikumu projektu par rajona pašvaldību reorganizācijas kārtību, vienlaikus konsultējoties ar pašvaldībām, lai laikus rastu risinājumu neskaidrajiem jautājumiem.

Sarunā ar pašvaldību pārstāvjiem ministrs iepazīstināja ar priekšlikumiem grozījumiem likumos, kas saistīti ar administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu. Līdz novembrim izskatīšanai valdībā jāiesniedz priekšlikumi grozījumiem 72 likumos, lai sekmīgi nodrošinātu reformas pabeigšanu.

Tāpat tika pārrunāts darbs pie jaunā finanšu izlīdzināšanas likumprojekta, kas top konsultācijās ar Latvijas Pašvaldību savienību. Kā uzsvēra ministrs, jaunajam finanšu izlīdzināšanas modelim jāparedz, ka ieņēmumu apjoms uz vienu teritoriālo vienību nesamazinās, tāpēc arī valstij būs jāpalielina savs ieguldījums.

 

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!