• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pamatpakalpojumiem ekonomikai un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2008., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas jūras piekrastes nākotni

Vēl šajā numurā

15.08.2008., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pamatpakalpojumiem ekonomikai un iedzīvotājiem

 

Lauku atbalsta dienests (LAD) no 8.septembra līdz 30.septembrim pirmajā kārtā pieņems pašvaldību iesniegumus atbalstam pasākumā “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem”. Līdz gada beigām vēl plānotas četras šā pasākuma pieteikšanās kārtas. Tādējādi šogad pakāpeniski turpinās Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam atbalsta pasākumu atvēršana.

Pasākuma “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” mērķis ir veicināt publiskās infrastruktūras kvalitātes uzlabošanos lauku teritorijās, lai saglabātu to apdzīvotību. Tā īstenošana nodrošinās lauku teritoriju apdzīvoto vietu un ar tām teritoriāli saistītu iedzīvotājiem svarīgu infrastruktūras elementu sakārtošanu vai radīšanu. Pasākuma realizēšanas gaitā tiks atbalstītas šādas aktivitātes: pašvaldību ceļu būvniecība vai rekonstrukcija; vietējas nozīmes saieta namu, brīvā laika pavadīšanas, sporta un kultūras objektu būvniecība vai rekonstrukcija; teritorijas labiekārtošana, kas ir publiski pieejama un tiek veikta, lai nodrošinātu rekreācijas pamatpakalpojumus pašvaldību teritorijās; energoapgādes sistēmas ar atjaunojamiem energoresursiem būvniecība vai rekonstrukcija.

Iesniegumu pieņemšana pasākumā “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” notiks saskaņā ar Ministru kabineta (MK) 2008.gada 21.aprīļa noteikumiem Nr.298 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā lauku un zivsaimniecības attīstībai” un MK 2008.gada 7.jūlija noteikumiem Nr.525 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem””.

Pasākumam var pieteikties vietējās pašvaldības, kuras atrodas pasākuma īstenošanas vietā – Latvijas lauku teritorijā, izņemot Rīgas rajona vietējās pašvaldības, kurās ir vairāk nekā 5000 iedzīvotāju. Novadi ar lauku teritoriju un pilsētas ar lauku teritoriju pasākumu drīkstēs īstenot tikai lauku teritorijā.

Maksimālā attiecināmo izmaksu summa vietējai pašvaldībai noteikta 140 000 latu apmērā visā programmēšanas periodā līdz 2013.gadam. Turklāt pasākumam atvēlētais finansējums ieplānots tā, lai uz pasākuma atbalstu būtu iespējams pretendēt katrai vietējai pašvaldībai, kas atrodas lauku teritorijā. Atbalsta intensitāte noteikta 75% apmērā no kopējās attiecināmo izmaksu summas.

Pirmās kārtas kopējais publiskais finansējums noteikts 30 miljoni latu.

Plānots, ka otrā kārta tiks izsludināta no šā gada 1.oktobra līdz 31.oktobrim, un tās kopējais publiskais finansējums ir 5 miljoni latu. Trešā kārta risināsies no šā gada 3.novembra līdz 28.novembrim, tās kopējais publiskais finansējums noteikts tāpat 5 miljoni latu. Savukārt pasākuma ceturtajā kārtā pašvaldību iesniegumus pieņems no 1.decembra līdz 19.decembrim, un tās kopējais publiskais finansējums arī noteikts 5 miljoni latu.

Projektu īstenošanas beigu datums pasākumam “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” noteikts trīs gadu laikā no līguma noslēgšanas dienas starp atbalsta pretendentu un LAD.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!