• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību valsts un pašvaldību e-pakalpojumu attīstībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.2008., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par ugunsdzēsēju sadarbību ar pašvaldībām

Vēl šajā numurā

14.08.2008., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību valsts un pašvaldību e-pakalpojumu attīstībā

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 13.augustā tikās ar īpašu uzdevumu ministri elektroniskās pārvaldes lietās Signi Bāliņu, vienojoties par sadarbību valsts un pašvaldību elektronisko pakalpojumu attīstībā. Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts ir atbildīgs par Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) aktivitātes “Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība” ieviešanu. Kopumā projektu pieteicējiem publiskās pārvaldes efektivitātes uzlabošanai, izmantojot informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iespējas, būs pieejami 116,4 miljoni latu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ir sagatavojusi aktualizēto prioritāro projektu sarakstu.

Šogad plānots sākt reģionālās attīstības uzraudzības un novērtēšanas informatīvās sistēmas pirmo kārtu, pašvaldību teritorijas plānošanas, infrastruktūras un nekustamo īpašumu pārvaldības un uzraudzības sistēmas pirmo kārtu, kā arī paplašināt pašvaldību vienotās informācijas sistēmas funkcionalitāti, ieviešot divus e-pakalpojumus iedzīvotājiem. Kopumā trīs projektu izmaksas sasniedz 3,5 miljonus latu.

Kā informēja ministre S.Bāliņa, drīzumā visu valsts institūciju prioritāro projektu sarakstu aktivitātē “Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība” plānots apstiprināt valdībā. Septembrī Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts paredzējis izsūtīt uzaicinājumus projektu pieteicējiem.

Tikšanās laikā ministri bija vienisprātis, ka, piesaistot ES fondu finansējumu, nepieciešams veicināt e-pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Valsts un pašvaldību sniegtajiem e-pakalpojumiem jābūt iedzīvotājiem pieejamiem vienuviet, tāpēc Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts iecerējis attīstīt portālu www.latvija.lv. Savukārt RAPLM ir atbildīga par pašvaldību vienotās informācijas sistēmas attīstību.

 

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!