• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2008., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par inflāciju un iekšzemes kopproduktu jūlijā

Vēl šajā numurā

13.08.2008., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”

 

• Augustā noslēdzas Eiropas Savienības struktūrfondu nacionālās programmas “Riska kapitāla finansējums” vienīgais projekts “Riska kapitāla sistēmas attīstība”. Tika prognozēts, ka par kopējo investīcijām paredzēto finansējuma apjomu – 21,8 miljoniem latu – investīcijas saņems 40–50 mazo un vidējo komercsabiedrību. Kādas ir šā biznesa mācības, ieguvumi un problēmas, stāsta riska kapitāla “Eko Investors” un “Zaļās gaismas investīcijas” fondu vadītāji Viesturs Tamužs un Mārtiņš Rikšis.

 

• Papildu bērnudārzi jeb pirmsskolas izglītības iestādes tuvākajos gados būs īpaši nepieciešami, jo pērn Latvijā tika piedzīvots lielākais dzimstības pieaugums pēdējo gadu laikā. Ja pagaidām valsts cīnās par iespējamiem risinājumiem, tad kāpēc uzņēmēji neizmanto iespēju un aktīvi neieņem šo biznesa nišu? Aptaujājot uzņēmējus un pašvaldības, jāsecina, ka šķēršļi jaunu privāto bērnudārzu dibināšanai ir ne tikai stingrās likumos un noteikumos definētās prasības un augstās izmaksas, bet arī nepietiekams valsts atbalsts.

 

• Kravas apdrošināšana ir viens no senākajiem apdrošināšanas veidiem. Kādi nosacījumi mūsdienās tiek iekļauti apdrošināšanas līgumā, lai būtu pilnīgi skaidrs, pret kādu procesu radītajiem zaudējumiem krava tiek apdrošināta, komersantiem skaidro apdrošinātāji.

 

• Jahtu var atļauties arī vidusslāņa ģimene. Protams, tā ir paredzēta atpūtai un nav pirmās nepieciešamības prece, un cilvēki jahtas un kuterus pērk tad, kad viss pārējais viņiem jau ir, zina teikt jahtu biznesa pārstāvis Raimonds Butkāns.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!