• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par aicinājumu pabeigt teritorijas plānojumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2008., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 11.augustā

Vēl šajā numurā

13.08.2008., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par aicinājumu pabeigt teritorijas plānojumus

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) nosūtījusi vēstules 34 pašvaldībām, kurām nav spēkā esoša teritorijas plānojuma, aicinot līdz 1.oktobrim pabeigt plānojumu izstrādes procesu.

RAPLM vēstulē norādīts, ka vietējās pašvaldības teritorijas plānojuma būtība ir nodrošināt attiecīgās pašvaldības teritorijas racionālu izmantošanu, lai veicinātu ekonomisko attīstību, saglabātu dabas un kultūrvēsturisko vidi, nodrošinātu kvalitatīvu dzīves vidi, kā arī garantētu tiesības izmantot un attīstīt nekustamos īpašumus saskaņā ar teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos izvirzītajām prasībām.

Nepieciešamību izstrādāt pašvaldības teritorijas plānojumu nosaka likums “Par pašvaldībām”, kurā uzsvērts, ka pašvaldības teritorijas plānojuma izstrāde ir pašvaldības pienākums, lai izpildītu savas autonomās funkcijas.

Teritorijas plānojumu izstrādi reglamentējošajos normatīvajos aktos tika noteikts arī termiņš, līdz kuram jābūt izstrādātam un apstiprinātam pašvaldības teritorijas plānojumam. Sākotnējais termiņš – 1997.gada 31.decembris – vairākkārt ir ticis pagarināts, un patlaban spēkā esošā Teritorijas plānošanas likuma redakcija nosaka vietējās pašvaldības teritorijas plānojumiem jābūt izstrādātiem un apstiprinātiem līdz 2007.gada 31.decembrim.

RAPLM vairākkārt ir mudinājusi pašvaldības aktīvi strādāt pie teritorijas plānojumu izstrādes, aicinot informēt par paveikto un paredzamo plānojumu izstrādes galatermiņu.

Atkārtotajā vēstulē ministrija aicina pašvaldības divu nedēļu laikā informēt par plānojuma izstrādes virzību, norādot iespējamo termiņu, kad plānojums varētu tikt apstiprināts un tā teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa pieņemta kā pašvaldības saistošie noteikumi.

Vēstulē RAPLM norāda, ka gadījumā, ja līdz 2008.gada 1.oktobrim teritorijas plānojuma galīgā redakcija nebūs iesniegta attiecīgajā plānošanas reģionā atzinuma sniegšanai, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs izvērtēs iespēju izmantot likuma “Par pašvaldībām” 93.pantā doto pilnvarojumu atlaist domes (padomes) priekšsēdētāju.

RAPLM vēstules nosūtītas Krāslavas rajona Andrupenes, Andzeļu, Asūnes, Aulejas, Dagdas, Grāveru, Ķepovas, Piedrujas, Skaistas un Šķaunes pagastam, Madonas rajona Bērzaunes un Murmastienes pagastam, Gulbenes rajona Druvienas un Litenes pagastam, Jēkabpils rajona Elkšņu, Sēlpils un Vīpes pagastam, Cēsu rajona Kaives, Vecpiebalgas un Nītaures pagastam, Tukuma rajona Lapmežciema novadam, Rēzeknes rajona Rikavas pagastam, Preiļu rajona Rudzātu un Sutru pagastam un Riebiņu novadam, Ludzas rajona Rundēnu pagastam, Rīgas rajona Siguldas novadam, Balvu rajona Susāju pagastam, Ventspils rajona Ugāles, Usmas un Puzes pagastam, Valkas rajona Zvārtavas pagastam, Liepājas rajona Priekules pagastam, Daugavpils rajona Nīcgales pagastam.

 

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!