• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sociālās integrācijas valsts aģentūra: Par izglītības iespējām cilvēkiem ar invaliditāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2008., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

08.08.2008., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sociālās integrācijas valsts aģentūra: Par izglītības iespējām cilvēkiem ar invaliditāti

 

Sociālās integrācijas valsts aģentūras koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā (Slokas ielā 68, Dubultos, tālr. 67811750) turpinās audzēkņu uzņemšana. Aģentūra piedāvā 21 studiju un izglītības programmu par valsts budžeta līdzekļiem cilvēkiem ar invaliditāti un par maksu pārējiem interesentiem.

Cilvēkiem ar invaliditāti pirms mācību sākšanas notiek profesionālās piemērotības noteikšana – aģentūras speciālisti ar dažādu uzdevumu un testu palīdzību izvērtē pretendentu veselības stāvokli, intereses, spējas un iesaka vispiemērotāko profesiju. Profesionālo piemērotību gan aģentūrā, gan atbalsta punktos visos Latvijas reģionos šogad jau noteikuši 420 mācītiesgribētāji. Tie, kuri vēlas sākt mācības 1.septembrī, profesionālās piemērotības noteikšanai var pieteikties līdz 21.augustam.

Daudzi cilvēki ar invaliditāti pēc profesionālās piemērotības noteikšanas rekomendēti studijām koledžas programmās. Koledža piedāvā septiņas pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas – Grāmatvedība un nodokļi (arī tālmācībā), Mārketings un tirdzniecība (arī tālmācībā), Cilvēku resursu vadība (arī tālmācībā), Lietišķo sistēmu programmatūra (arī nepilna laika klātienē), Informācijas tehnoloģijas (arī nepilna laika klātienē), Surdotulks (arī tālmācībā), Viesnīcu servisa vadība (arī tālmācībā). Šobrīd studētgribētāju vidū vispopulārākā ir viesnīcu servisa vadības programma. Cilvēki ar invaliditāti labprāt izvēlas tālmācības studiju programmas, jo ne visi vēlas un var pamest ģimeni uz ilgāku laiku un mācīties Jūrmalā.

Sociālās integrācijas valsts aģentūras koledža ir vienīgā izglītības iestāde Latvijā, kur par valsts budžeta līdzekļiem cilvēki, kuriem nav invaliditātes, var apgūt surdotulka specialitāti un iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Jūrmalas profesionālā vidusskola piedāvā 14 izglītības programmas gan klātienē, gan tālmācībā. Visvairāk mācītiesgribētāju ir elektrotehnikas un elektronikas, kā arī datorzinību programmās. Skola sagatavo arī komercdarbiniekus, uzskaitvežus, lietvežus, te var apgūt arī darba tirgū pieprasīto pavāra specialitāti. Tiem, kuriem zināšanas ir jāatkārto, aģentūra piedāvā sagatavošanas kursus.

Cilvēkiem ar invaliditāti par mācībām aģentūrā, dzīvošanu dienesta viesnīcā un ēdināšanu nav jāmaksā, kā arī ir iespēja saņemt bezmaksas sociālās un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus. Sīkāka informācija internetā www.siva.gov.lv.

 

Sociālās integrācijas valsts aģentūras informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!