• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisija: Par Saeimas priekšlaicīgu vēlēšanu mehānisma pilnveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2008., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

31.07.2008., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisija: Par Saeimas priekšlaicīgu vēlēšanu mehānisma pilnveidošanu

 

Otrdien, 29.jūlijā, Rīgas pilī notika Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisijas sanāksme, kuras laikā Valsts prezidents ar komisijas locekļiem apsprieda komisijas izstrādāta viedokļa “Par Saeimas priekšlaicīgu vēlēšanu mehānisma pilnveidošanu” turpmāko virzību.

Valsts prezidents uzsvēra, ka neatkarīgi no 2008.gada 2.augusta tautas nobalsošanas rezultātiem viņš izmantos likuma ierosināšanas tiesību un izskatīšanai Saeimā virzīs Konstitucionālo tiesību komisijas (turpmāk – komisijas) izstrādātos priekšlikumus par tautas tiesībām atsaukt Saeimu pirms termiņa. Tādējādi Valsts prezidents rosinās Satversmes regulējumu pilnveidot atbilstoši Komisijas priekšlikumiem.

Balstoties uz Komisijas viedokli, jau 3.jūnijā Valsts prezidents iesniedza Saeimā likumdošanas iniciatīvu ar ierosinājumu veikt grozījumus Satversmē, paredzot Valsts prezidentam patstāvīgas tiesības atlaist Saeimu, nesaistot šīs tiesības ar tautas nobalsošanu un iespējamu amata zaudēšanu.

2007.gada augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers, tiekoties ar Eiropas Kopienu tiesas tiesnesi Egilu Levitu un Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi Inetu Ziemeli, vienojās par Konstitucionālo tiesību komisijas izveidošanas nepieciešamību.

2007.gada 7.decembrī Konstitucionālo tiesību komisija sanāca uz savu pirmo sēdi Rīgas pilī. 2008.gada 18.martā tā nāca klajā ar viedokļa “Par Saeimas priekšlaicīgu vēlēšanu mehānisma pilnveidošanu” galasecinājumiem, un 2008.gada 30.aprīlī tika publiskots pilns šā viedokļa teksts, tas pieejams arī Valsts prezidenta kancelejas mājaslapā www.president.lv. Viedoklis laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” tika publicēts 2008.gada 7.maijā. Viedoklis nosūtīts arī Saeimas komisijām.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!