• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2008. gada 25. jūlija noteikumi Nr. 109 "Grozījumi "Apdrošināšanas akciju sabiedrību, savstarpējās apdrošināšanas kooperatīvo sabiedrību un nedalībvalstu apdrošinātāju filiāļu gada pārskata un konsolidētā gada pārskata sagatavošanas noteikumos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2008., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.112

Grozījumi "Normatīvajos noteikumos par kārtību, kādā ziņojama informācija par darījumiem ar Eiropas Ekonomikas zonas valstu regulētajos tirgos iekļautajiem finanšu instrumentiem"

Vēl šajā numurā

30.07.2008., Nr. 116

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 109

Pieņemts: 25.07.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.109

Rīgā 2008. gada 25. jūlijā (prot. Nr.30 3.p.)

Grozījumi “Apdrošināšanas akciju sabiedrību, savstarpējās apdrošināšanas kooperatīvo sabiedrību un nedalībvalstu apdrošinātāju filiāļu gada pārskata un konsolidētā gada pārskata sagatavošanas noteikumos”

Izdoti saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 49.panta pirmo, otro un trešo daļu un Pārapdrošināšanas likuma 49.pantu

 

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 13.01.2006. noteikumos Nr.21 “Apdrošināšanas akciju sabiedrību, savstarpējās apdrošināšanas kooperatīvo sabiedrību un nedalībvalstu apdrošinātāju filiāļu gada pārskata un konsolidētā gada pārskata sagatavošanas noteikumi” (tālāk tekstā – noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

“Apdrošināšanas sabiedrību, nedalībvalstu apdrošinātāju filiāļu, pārapdrošināšanas sabiedrību un nedalībvalstu pārapdrošinātāju filiāļu gada pārskata un konsolidētā gada pārskata sagatavošanas normatīvie noteikumi”.

2. Izteikt noteikumu izdošanas pamatojumu šādā redakcijā:

“Izdoti saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 49.panta pirmo, otro un trešo daļu un Pārapdrošināšanas likuma 49.pantu”.

3. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

“1. “Apdrošināšanas sabiedrību, nedalībvalstu apdrošinātāju filiāļu, pārapdrošināšanas sabiedrību un nedalībvalstu pārapdrošinātāju filiāļu gada pārskata un konsolidētā gada pārskata sagatavošanas normatīvie noteikumi” (tālāk tekstā – noteikumi) ir saistoši apdrošināšanas sabiedrībām un nedalībvalstu apdrošinātāju filiālēm, kas darbojas saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumu, un pārapdrošināšanas sabiedrībām un nedalībvalstu pārapdrošinātāju filiālēm, kas darbojas saskaņā ar Pārapdrošināšanas likumu (tālāk tekstā – apdrošinātājs), sagatavojot gada pārskatu, konsolidēto gada pārskatu un kārtojot grāmatvedību.”

4. Izteikt 2.3.punktu šādā redakcijā:

“2.3. paziņojuma par apdrošinātāja vadības (grupas mātes sabiedrības vadības) atbildību.”

5. Papildināt 3.punktu ar sesto teikumu šādā redakcijā:

“Ar apdrošināšanas darbību saistīto finanšu pārskatu (konsolidēto finanšu pārskatu) posteņu novērtēšanai, kura nav noteikta Starptautiskajos finanšu pārskatu standartos, piemēro šo noteikumu prasības.”

6. Izslēgt 8.punktu.

7. Izslēgt II nodaļu.

8. Izteikt 18.1.10.2.2.punktu šādā redakcijā:

“18.1.10.2.2. Debitori no pārapdrošināšanas, cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas operācijām”.

9. Izteikt 18.1.13.punktu šādā redakcijā:

“18.1.13. Cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas līgumi”.

10. Izteikt 18.3.1.punktu šādā redakcijā:

“18.3.1. Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas saistības”.

11. Izteikt 18.3.4.5.2.punktu šādā redakcijā:

“18.3.4.5.2. Kreditori no pārapdrošināšanas, cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas operācijām”.

12. Izteikt 24. un 25.punktu šādā redakcijā:

“24. Postenī “Tirdzniecības nolūkā turēti finanšu aktīvi” atspoguļo to daļu no patiesajā vērtībā novērtētajiem finanšu aktīviem ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā, kuru, ievērojot 39. Starptautiskajā grāmatvedības standartā noteikto, apdrošinātājs klasificē kā tirdzniecības nolūkā turētus finanšu aktīvus, piemēram, parāda instrumentus, kapitāla instrumentus. Atvasinātie finanšu instrumenti parasti ir tirdzniecības nolūkā turēti, izņemot tos, kurus izmanto netirdzniecības portfeļa aktīvu riska ierobežošanai.

25. Postenī “Klasificēti kā patiesajā vērtībā novērtētie finanšu aktīvi ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā” atspoguļo to daļu no patiesajā vērtībā novērtētajiem finanšu aktīviem ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā, kuru, ievērojot 39. Starptautiskajā grāmatvedības standartā noteikto, apdrošinātājs klasificē kā klasificētus kā patiesajā vērtībā novērtētos finanšu aktīvus ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā, piemēram, parāda un kapitāla instrumentus.”

13. Izslēgt 26.punktu.

14. Izteikt 27.punktu šādā redakcijā:

“27. Postenī “Līdz termiņa beigām turētie ieguldījumi” atspoguļo regulētā tirgū tirgotus parāda instrumentus un citus finanšu ieguldījumus ar fiksētu termiņu, kā arī termiņnoguldījumus kredītiestādēs, kurus saskaņā ar 39. Starptautiskajā grāmatvedības standartā noteikto apdrošinātājs klasificē kā līdz termiņa beigām turētus ieguldījumus.”

15. Izslēgt 29.punkta pēdējo teikumu.

16. Izteikt 32.punktu šādā redakcijā:

“32. Postenī “Debitori no pārapdrošināšanas, cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas operācijām” atspoguļo apdrošinātāja prasības pret pārapdrošinātājiem, kuras rodas no pārapdrošināšanas, cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas darbībām, kā arī prasības pret pārapdrošināšanas starpniekiem, ja tādas ir izvirzītas saskaņā ar pārapdrošināšanas vai starpniecības līguma nosacījumiem. Ja apdrošinātājs vienlaicīgi veic gan pārapdrošināšanu, gan cedēto pārapdrošināšanu un retrocesiju, pielikumā attiecīgās debitoru prasības norāda atsevišķi.”

17. Izteikt 33.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

“Postenī “Noguldījumi pie cedenta” apdrošinātājs, kurš pārapdrošina riskus, atspoguļo garantijas iemaksas kā noguldījumus, kuri noguldīti pie cedenta vai pie trešajām pusēm, ja pārapdrošināšanas līgums paredz šādu kārtību.”

18. Izteikt 35.punktu šādā redakcijā:

“35. Postenī “Atliktie klientu piesaistīšanas izdevumi” atspoguļo to klientu piesaistīšanas izdevumu daļu, kuru veido ar attiecīgā apdrošināšanas līguma noslēgšanu saistītie klientu piesaistīšanas izdevumi, piemēram, apdrošināšanas starpniekiem maksājamā komisijas nauda un izdevumi par dokumentu noformēšanu, kas attiecas uz nākamajiem pārskata gadiem. Nedzīvības apdrošināšanā, aprēķinot, kāda daļa ar katru līgumu saistīto klientu piesaistīšanas izdevumu attiecas uz atliktajiem klientu piesaistīšanas izdevumiem, ievēro tādu proporciju, kādu veido nenopelnīto prēmiju tehnisko rezervju attiecība pret bruto parakstītajām prēmijām katram apdrošināšanas līgumam. Ja dzīvības apdrošināšanas tehnisko rezervju aprēķinā ir iekļauti klientu piesaistīšanas izdevumi, tos noraksta izdevumos saskaņā ar Cilmerizācijas metodi vai proporcionāli līguma darbības termiņam, bet ne ilgāk kā piecu gadu laikā, atlikto daļu atspoguļojot šajā postenī. Šā aprēķina vajadzībām dzīvības apdrošināšanas matemātiski aprēķināto tehnisko rezervju summu nevar samazināt par atsevišķu apdrošināšanas līgumu negatīvajām matemātiskajām rezervēm. Apdrošinātājs, kurš pārapdrošina, šajā postenī atspoguļo to pārapdrošināšanas komisijas naudas daļu, kas attiecas uz nākamajiem pārskata gadiem, ievērojot šajā punktā minēto aprēķināšanas kārtību.”

19. Izslēgt 36.punkta pēdējo teikumu.

20. Izteikt 38.punktu šādā redakcijā:

“38. Postenī “Cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas līgumi” atspoguļo saskaņā ar apdrošinātāja vadības apstiprināto kārtību aprēķināto pārapdrošinātāja daļu nenopelnīto prēmiju, atlikto apdrošināšanas atlīdzību prasību un dzīvības apdrošināšanas tehniskajās rezervēs, ievērojot Komisijas apstiprināto noteikumu par tehnisko rezervju izveidošanas un aprēķināšanas kārtību prasības.”

21. Izteikt 52.punktu šādā redakcijā:

“52. Postenī “Tirdzniecības nolūkā turētas finanšu saistības” atspoguļo finanšu saistības, kas rodas no tirdzniecības nolūkā turētajiem atvasinātajiem finanšu instrumentiem, īsās pozīcijas citu komercsabiedrību kapitāla instrumentiem un parāda instrumentiem, un pārējās saistības, kuras apdrošinātājs saskaņā ar 39. Starptautiskajā grāmatvedības satndartā noteikto klasificē kā tirdzniecības nolūkā turētas finanšu saistības.”

22. Izteikt 53.punktu šādā redakcijā:

“53. Postenī “Noguldījumi no pārapdrošinātājiem” apdrošinātājs atspoguļo cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas līguma ietvaros saņemtos noguldījumus vai no pārapdrošinātājiem ieturētās summas. Ja apdrošinātājs kā noguldījumu ir saņēmis finanšu instrumentus, kuri nodoti tā īpašumā, šajā postenī atspoguļo apdrošinātāja saistības par šo noguldījumu līgumā noteiktajā apmērā.”

23. Izteikt 57.punktu šādā redakcijā:

“57. Postenī “Kreditori no pārapdrošināšanas, cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas operācijām” atspoguļo apdrošinātāja saistības pret pārapdrošinātājiem, kuras rodas no cedētās pārapdrošināšanas, retrocesijas un pārapdrošināšanas operācijām, kā arī saistības pret pārapdrošināšanas starpniekiem, ja tādas veidojas saskaņā ar pārapdrošināšanas vai starpniecības līguma nosacījumiem. Ja ar vienu pārapdrošinātāju ir noslēgti vairāki pārapdrošināšanas līgumi, nav pieļaujama savstarpējo pārapdrošināšanas darījumu konta slēguma atlikuma (saldo) aprēķināšana, izņemot gadījumus, kad tas ir paredzēts pārapdrošināšanas līgumā. Ja apdrošinātājs vienlaicīgi veic gan pārapdrošināšanu, gan cedēto pārapdrošināšanu un retrocesiju, pielikumā atspoguļo attiecīgo saistību sadalījumu.”

24. Izteikt 61.punktu šādā redakcijā:

“61. Postenī “Uzkrātie izdevumi un nākamo periodu ienākumi” atspoguļo ienākumus, kurus apdrošinātājs ir saņēmis līdz pārskata gada beigām, bet kuri attiecas uz nākamo pārskata gadu, kā arī izdevumus, kuri attiecas uz pārskata gadu un iepriekšējiem gadiem, bet to samaksas termiņš bilances datumā vēl nav iestājies, izņemot tādus, kurus saskaņā ar Starptautiskajos finanšu pārskatu standartos noteikto iekļauj attiecīgo finanšu saistību patiesajā vērtībā vai amortizētajā iegādes vērtībā. Šajā postenī atspoguļo, piemēram, uzkrātos īres izdevumus un nenopelnīto cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas komisijas naudu. Nenopelnīto cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas komisijas naudu noraksta ienākumos proporcionāli, ņemot vērā apdrošināšanas, cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas līgumu darbības termiņus.”

25. Izteikt 62.8.4.punktu šādā redakcijā:

“62.8.4. Cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas komisijas nauda un līdzdalība peļņā (–)”.

26. Izteikt 62.13.punktu šādā redakcijā:

“62.13. Neto realizētā peļņa/zaudējumi no amortizētajā iegādes vērtībā vērtētajiem finanšu aktīviem un finanšu saistībām”.

27. Papildināt noteikumus ar 62.13.1 punktu šādā redakcijā:

“62.13.1 Neto realizētā peļņa/zaudējumi no pārdošanai pieejamajiem finanšu aktīviem”.

28. Izteikt 62.19.2.punktu šādā readkcijā:

“62.19.2. Cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas līgumu vērtības samazināšanās zaudējumi”.

29. Izteikt 63.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

“Postenī “Bruto parakstītās prēmijas” atspoguļo visas pārskata gadā parakstītās apdrošināšanas prēmijas par līgumiem, kurus saskaņā ar 4. Starptautiskajā finanšu pārskatu standartā noteikto apdrošinātājs ir klasificējis kā apdrošināšanas līgumus, kuri ir stājušies spēkā pārskata gadā, neatkarīgi no tā, vai šīs prēmijas ir vai nav saņemtas.”

30. Izteikt 63.1.punktu šādā redakcijā:

“63.1. īstermiņa apdrošināšanas līgumiem nedzīvības un dzīvības apdrošināšanā”.

31. Izteikt 63.5.punktu šādā readkcijā:

“63.5. pārapdrošināšanas prēmijas, ievērojot 63.1.–63.4.punkta nosacījumus;”.

32. Izteikt 63.6.2.punktu šādā redakcijā:

“63.6.2. anulēto un pārtraukto apdrošināšanas prēmiju summām.”

33. Izteikt 65.punktu šādā redakcijā:

“65. Postenī “Pārapdrošinātāja daļa parakstītajās prēmijās” atspoguļo pārapdrošināšanas prēmijas saskaņā ar pārskata gadā noslēgtajiem cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas līgumiem. Ja saskaņā ar cedētās pārapdrošināšanas līguma nosacījumiem pārapdrošināšanas prēmija ir maksājama avansā (depozīta un minimālā prēmija), tad pārapdrošināšanas prēmiju sadala proporcionāli cedētās pārapdrošināšanas līguma darbības termiņam. Šādas pārapdrošināšanas prēmijas apmērs nedrīkst būt mazāks par cedētās pārapdrošināšanas līgumā noteikto koriģējamo pārapdrošināšanas prēmijas apmēru, kas būtu maksājams, ņemot vērā parakstītās apdrošināšanas prēmijas apmēru. Pārapdrošināšanas prēmijas daļu, kura pārskata gadā netiek attiecināta uz šo posteni, atspoguļo bilances aktīva 18.1.11.2. postenī. Pārapdrošinātāja daļu parakstītajās prēmijās samazina par prēmijas daļu, kuru, beidzoties pārapdrošināšanas līguma termiņam, pārapdrošinātājs atmaksā cedentam, kā arī par pirms līguma termiņa beigām pārtrauktās pārapdrošināšanas prēmijas apmēru.”

34. Izslēgt 68.punkta otro teikumu.

35. Izteikt 74.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

“Ja apdrošinātājs pārapdrošina riskus, tas šajā postenī atspoguļo pārapdrošināšanas komisijas naudu cedentiem.”

36. Izteikt 76.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

“Postenī “Administratīvie izdevumi” atspoguļo vispārējās administratīvās izmaksas, kas veidojas, iekasējot apdrošināšanas prēmijas, veicot apdrošināšanas līgumu pārvaldi, pārapdrošināšanu, cedēto pārapdrošināšanu un retrocesiju, t.sk. personāla atalgojumu, sociālās apdrošināšanas izdevumus, kā arī komandējumu izmaksas, maksājumus revidentiem, konsultantiem, Komisijas uzturēšanai, Apdrošināto aizsardzības fondam un apdrošinātāju asociācijai.”

37. Izteikt 77.punktu šādā redakcijā:

“77. Postenī “Cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas komisijas nauda un līdzdalība peļņā” atspoguļo cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas līgumā paredzēto komisijas naudu, kas pienākas no pārapdrošinātāja. Šeit atspoguļo arī apdrošinātājam pienākošos komisijas naudu par līdzdalību pārapdrošinātāja peļņā. Šeit atspoguļo 18.3.7. postenī atspoguļotās nenopelnītās cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas komisijas naudas izmaiņas pārskata gada laikā.”

38. Izslēgt 78.punkta otro teikumu.

39. Izteikt 82.punktu šādā redakcijā:

“82. Postenī “Neto realizētā peļņa/zaudējumi no amortizētajā iegādes vērtībā vērtētajiem finanšu aktīviem un finanšu saistībām” atspoguļo peļņu/zaudējumus no līdz termiņa beigām turēto ieguldījumu un citu amortizētajā iegādes vērtībā vērtēto finanšu aktīvu pārdošanas vai cita veida izslēgšanas no bilances, kā arī amortizētajā iegādes vērtībā vērtēto ieguldījumu līgumu finanšu saistību un pārējo finanšu saistību realizācijas.”

40. Papildināt noteikumus ar 82.1 punktu šādā redakcijā:

“82.1 Postenī “Neto realizētā peļņa/zaudējumi no pārdošanai pieejamajiem finanšu aktīviem” atspoguļo iepriekšējos pārskata periodos bilances postenī “Pārvērtēšanas rezerves” atspoguļoto peļņu/zaudējumus no pārdošanai pieejamo finanšu aktīvu patiesās vērtības izmaiņām, ja šādi pārdošanai pieejamie finanšu aktīvi tiek pārdoti vai citādā veidā izslēgti no bilances.”

41. Izteikt 88.punktu šādā redakcijā:

“88. Postenī “Vērtības samazināšanās zaudējumi” atspoguļo amortizētajā iegādes vērtībā vērtēto līdz termiņa beigām turēto ieguldījumu, kā arī citu finanšu aktīvu, kas netiek vērtēti patiesajā vērtībā caur peļņas vai zaudējumu aprēķinu, vērtības samazināšanās zaudējumus un cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas līgumu vērtības samazināšanās zaudējumus, kas samazināti par iepriekšējos periodos atzīto zaudējumu no vērtības samazināšanās apvērstajām summām. Šajā postenī uzrāda arī materiālo aktīvu, ieguldījumu zemes gabalos un ēkās pašu darbības nodrošināšanai, ieguldījumu īpašuma, nemateriālās vērtības un nemateriālo aktīvu vērtības samazināšanās zaudējumus, kas samazināti par iepriekšējos periodos atzīto zaudējumu no vērtības samazināšanās apvērstajām summām.”

42. Izteikt 93.1.5., 93.1.6., 93.1.7. un 93.1.8.punktu šādā redakcijā:

“93.1.5. Saņemtā nauda par cedēto pārapdrošināšanu un retrocesiju

93.1.6. (Samaksātā) nauda par cedēto pārapdrošināšanu un retrocesiju

93.1.7. Saņemtā nauda par pārapdrošināšanu

93.1.8. (Samaksātā) nauda par pārapdrošināšanu”.

43. Izteikt 94.punktu šādā redakcijā:

“94. Naudas plūsmas pārskatā atspoguļo naudas un tās ekvivalentu ienākumus un izmaksas pārskata gadā, sadalot tās kā naudas plūsmu no apdrošināšanas darbības, ieguldījumu darbības un finansēšanas darbības saskaņā ar 7. Starptautiskajā grāmatvedības standartā noteikto.”

44. Izslēgt 98., 99., 100., 101., 102., 103., 104., 105., 106., 107., 108., 109., 110. un 111.punktu.

45. Izteikt 127.1.11.punktu šādā redakcijā:

“27.1.11. apdrošināšanas riska ierobežošanai lietotās riska pārvaldes politikas, informāciju par apdrošināšanas riska koncentrāciju un informāciju par procentu un kredīta risku, kas izriet no cedētās pārapdrošināšanas un retrocesijas līgumiem;”.

46. Izteikt 131.1.punktu šādā redakcijā:

“131.1. šādus peļņas vai zaudējumu aprēķina rādītājus nedzīvības apdrošināšanā, kas sadalīti starp tiešo apdrošināšanu un pārapdrošināšanu (ja pārapdrošināšana veido 10 vai vairāk procentus no parakstītajām bruto prēmijām):”.

47. Izteikt 131.2.punktu šādā redakcijā:

“131.2. šādus peļņas vai zaudējumu aprēķina rādītājus dzīvības apdrošināšanā, kas sadalīti starp tiešo apdrošināšanu un pārapdrošināšanu (ja pārapdrošināšana veido 10 vai vairāk procentus no parakstītajām bruto prēmijām):”.

48. Izteikt 131.3.punktu šādā redakcijā:

“131.3. peļņas vai zaudējumu aprēķina rezultātu cedētajā pārapdrošināšanā un retrocesijā.”

49. Izteikt 132.punktu šādā redakcijā:

“132. Pielikumā peļņas vai zaudējumu rādītājus nedzīvības apdrošināšanā sadalījumā starp tiešo apdrošināšanu un pārapdrošināšanu, ņemot vērā 131.1.punkta nosacījumus, atspoguļo šādā sadalījumā:”.

50. Papildināt noteikumus ar 138.1 punktu šādā redakcijā:

“138.1 Sniedz informāciju par katru bilancē neiekļautu vienošanos, norādot tās veidu, mērķi un finansiālo ietekmi, ja ar šādu vienošanos saistītie riski vai ieguvumi ir būtiski un ja informācija par šādiem riskiem vai ieguvumiem ir nepieciešama, lai novērtētu apdrošinātāja finansiālo stāvokli.”

51. Papildināt noteikumu XV nodaļu “Noslēguma jautājumi” ar 148.punktu šādā redakcijā:

“148. Grozījumi šo noteikumu II nodaļas redakcijā stājas spēkā 2008. gada 1. jūlijā un ir piemērojami, apdrošinātājam iesniedzot un publicējot gada pārskatu (konsolidēto gada pārskatu), sākot ar 2008. gadu.”

52. Papildināt noteikumus ar Informatīvu atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:

“Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Padomes 1991. gada 19. decembra direktīvas par apdrošināšanas uzņēmumu gada pārskatiem un konsolidētajiem pārskatiem 91/674/EEK, kas pamatojas uz Līguma 54.panta 3.punkta “g” apakšpunktu un attiecas uz apdrošināšanas uzņēmumu gada un konsolidētajiem gada pārskatiem;

2) Eiropas Parlamenta un Padomes 2003. gada 18. jūnija direktīvas 2003/51/EK, ar ko attiecībā uz noteikta veida sabiedrību, banku un citu finanšu iestāžu un apdrošināšanas uzņēmumu gada un konsolidētajiem pārskatiem groza direktīvas 78/660/EEK, 83/349/EEK, 86/635/EEK un 91/674/EEK;

3) Eiropas Parlamenta un Padomes 2006. gada 14. jūnija direktīvas 2006/46/EK, ar ko groza Padomes direktīvas 78/660/EEK attiecībā uz noteiktu veidu sabiedrību gada pārskatiem, 83/349/EEK attiecībā uz konsolidētajiem pārskatiem, 86/635/EEK par banku un citu finanšu iestāžu gada pārskatiem un konsolidētajiem pārskatiem un 91/674/EEK par apdrošināšanas uzņēmumu gada pārskatiem un konsolidētajiem pārskatiem.”

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja I.Krūmane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!