• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra un Iekšlietu ministrijas vadības tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.1999., Nr. 312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17881

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu finansu tirgus uzraudzību

Vēl šajā numurā

23.09.1999., Nr. 312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra un Iekšlietu ministrijas vadības tikšanos

"Iekšlietu ministrija bija labi sagatavojusies sarunai — bija sagatavoti konkrēti priekšlikumi un rīcības plāns, kā uzlabot uzturēšanās un darba atļauju izsniegšanu ārvalstu investoriem, samazināt robežu šķērsošanas laiku, kā arī veikt citus pasākumus uzņēmējdarbības vides uzlabošanai," pēc tikšanās ar iekšlietu ministru un Iekšlietu ministrijas amatpersonām vakar, 22.septembrī, savu un ārvalstu investoru padomes pārstāvju atzinumu pauda ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs. Tikšanās mērķis bija pārrunāt, kādi pasākumi veicami, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

Ekonomikas ministrs, Latvijas Attīstības aģentūras un Ārvalstu investoru padomes pārstāvji tika informēti, ka pēc Labklājības ministrijas sagatavoto un ar Iekšlietu ministriju saskaņoto noteikumu pieņemšanas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde vienlaikus ar uzturēšanās atļauju vai speciālo vīzu izsniegs arī darba atļauju. Dokumentu pārbaudi un saskaņošanu veiks ierēdņi. Apmeklētājiem tādējādi tiks samazināts valsts iestāžu apmeklējumu skaits, un atļauju saņemšanas procedūra kļūs mazāk birokrātiska.

Kopīgi ar citām atbildīgām institūcijām (Ārlietu ministriju, Latvijas Attīstības aģentūru u.c.) notiek intensīvs darbs informatīvo materiālu sagatavošanā par uzturēšanās atļauju saņemšanas procedūru.

Sanāksmes dalībnieki tika informēti par Valsts robežsardzes un muitas iecerētajiem un veiktajiem pasākumiem darbības efektivitātes uzlabošanā. Galvenokārt tas skar darbības saskaņošanu, lai abu institūciju veiktās transportlīdzekļu apskates nedublētos, bet notiktu vienlaikus.

Tiks sakārtots arī citu ar robežu šķērsošanas kontroli saistītu institūciju darbs, lai to padarītu efektīvāku un paātrinātu robežu šķērsošanas procedūru. Ārvalstu investori izteikuši gatavību palīdzēt robežsardzei narkotiku, ieroču un citas kontrabandas preces atklāšanai nepieciešamā aprīkojuma iegādē. Līdzīgs atbalsts tika izteikts, arī pārrunājot policijas darbu.

Apspriežot kriminogēno situāciju Rīgā un Latvijā kopumā, cīņu pret korupciju, ārvalstu investori interesējās, vai būs publiski pieejamas ziņas par korupcijas gadījumiem Valsts ieņēmumu dienestā, ja tādi tiks pierādīti, un atbildīgās personas sodītas. Ministrijas vadība apliecināja, ka fakti par sodītām amatpersonām tiks atklāti.

Gatavojot Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes tikšanos, panākta vienošanās, ka Iekšlietu ministrijā tiks nozīmēta atbildīga amatpersona sadarbībai ar Ārvalstu investoru padomes izveidotajām sarunu sagatavošanas grupām.

Romāns Meļņiks, ekonomikas ministra  preses sekretārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!