• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES–Ukrainas galotņu sanāksmi un situāciju Rietumbalkānos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.2008., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178778

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Čekas jeb Stūra mājas Rīgā, Brīvības ielā 61, nākotni

Vēl šajā numurā

24.07.2008., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES–Ukrainas galotņu sanāksmi un situāciju Rietumbalkānos

 

22.jūlijā Briselē, Beļģijā, notika ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksme, kurā piedalījās Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke.

Gatavojoties šā gada 9.septembrī Eviānā, Francijā, plānotajai ES un Ukrainas galotņu sanāksmei, VLĀAP notika ES dalībvalstu viedokļu apmaiņa par šā samita mērķiem un gaidāmajiem rezultātiem – īpaši par ES un Ukrainas jauno padziļinātas sadarbības līgumu, kā arī ES un Ukrainas attiecībām nākotnē. Normans Penke uzsvēra, ka ES ir jānovērtē Ukrainas eirointegrācijas centieni un jāturpina padziļināt attiecības ar Ukrainu.

Apspriežot situāciju Rietumbalkānos, VLĀAP pauda gandarījumu par Serbiju par proeiropeiskās valdības apstiprināšanu valsts parlamentā 7.jūlijā. Padome pozitīvi novērtēja Serbijas jaunās valdības apņemšanos veicināt miera procesus Balkānos, īpaši saistībā ar 21.jūlijā Serbijā aizturēto Bosnijas serbu kara laika līderi Radovanu Karadžiču, kas tiek apsūdzēts genocīdā un Bosnijas kara laikā pastrādātajos noziegumos pret cilvēci.

Sanāksmē tika pārrunāti arī aktuālie jautājumi par situāciju Tuvajos Austrumos, Somālijā, ES politiku attiecībā pret Zimbabvi, ES misiju Čadā un Centrālāfrikas Republikā, kā arī spriests par ES sarunām ar Irānu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!