• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2008., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 21.jūlijā

Vēl šajā numurā

23.07.2008., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”

 

KV30VAKS.JPG (51525 bytes)• Baltijas valstis piedzīvo strauju ekonomikas atdzišanu – iekšzemes kopprodukta izaugsmes tempi strauji samazinās, saglabājoties augstam inflācijas līmenim. Divas valstis, kuru ekonomika atdziest visstraujāk – Igaunija un Latvija –, jau precizējušas valsts budžetus, jo valstu kasēs vairs neieplūst nodokļu ieņēmumi plānotā apjomā. Lietuvai klājas labāk nekā kaimiņiem, un tā arī negatavojas gada vidū veikt grozījumus valsts budžetā. Ekonomikas ekspertiem ir atšķirīgs viedoklis, kā valdībai jārīkojas krīzes situācijā, – par to publikācijā “Tērēt vai taupīt slimās ekonomikas elpināšanai”.

 

• Ekonomikas ministrija meklēs risinājumu problēmām, kas pēc grozījumiem Elektronisko sakaru likumā radušās elektronisko sakaru būvju nodošanā ekspluatācijā. EM aicinās uz viedokļu saskaņošanu ieinteresētās puses – Satiksmes ministriju, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju, Latvijas Pašvaldību savienību, Elektronisko sakaru direkciju, kā arī Latvijas Darba devēju konfederāciju.

 

• Kam vajadzētu būt Latvijas tautsaimniecības prioritātei? Jaunu, netradicionālu pieeju skatījumam uz Latvijas tautsaimniecības attīstības iespējām piedāvā Banku augstskolas rektore Tatjana Volkova rakstā “Klasteru attīstības potenciāls”.

 

• Gada laikā Latvijā ievērojami palielinājies nodokļu maksātāju skaits. Šā gada 1.jūlijā, salīdzinot ar pērnā gada 1.jūliju, par 4000 vairāk ir nodokļu maksātāju – juridisko personu. Visstraujāk – par 10 procentiem – ir audzis ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu skaits. Statistika ir viela pārdomām.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!