• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisijā: Par 43 miljoniem eiro Latvijas filmu nozarei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2008., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisijā: Par jaunu programmu skolu apgādei ar pienu

Vēl šajā numurā

23.07.2008., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisijā: Par 43 miljoniem eiro Latvijas filmu nozarei

 

Saskaņā ar Eiropas Komisijas (EK) līguma valsts atbalsta noteikumiem Komisija 17.jūlijā apstiprināja Latvijas filmu atbalsta shēmu līdz 2013.gada 31.decembrim, kas paredz 43 miljonu eiro atbalstu. Sešu gadu shēmā ir ietverti visi pasākumi kino attīstībai Latvijā – Latvijas un Eiropas filmu ražošanai un izplatīšanai, jo īpaši Latvijas laukos. Komisija konstatēja, ka shēma atbilst EK līgumā paredzētajai atkāpei par kultūras veicināšanu un 2001.gada Paziņojuma par kinematogrāfiju noteikumiem attiecībā uz filmu ražošanu. Pēc Paziņojuma par kinematogrāfiju darbības izbeigšanās Latvijas iestādes ieviesīs shēmā vajadzīgās izmaiņas.

Konkurences komisāre Nēlī Krūsa šajā sakarā teica: “Esmu gandarīta par ciešo sadarbību ar Latvijas Nacionālo kino centru un Latvijas Komercdarbības atbalsta kontroles departamentu. Šī sadarbība palīdzēja Komisijai izprast sarežģīto situāciju Latvijas kino kultūrā un ātri apstiprināt shēmu.”

Latvijas filmu atbalsta shēmas galvenais mērķis ir atbalstīt un veicināt kino kultūru Latvijā, jo īpaši laukos. Latvijas filmu atbalsta shēmā ir paredzētas tiešas dotācijas Latvijas kino attīstībai, filmu ražošanai un izplatīšanai. Latvijā ir 2,3 miljoni iedzīvotāju un tikai 14 pastāvīgi darbojošies kinoteātri un 46 filmu izrādīšanas vietas visā valstī (salīdzinājumā ar 1103 filmu izrādīšanas vietām 1990.gadā). Tā kā filmu izrādīšanas vietas atrodas galvenokārt Rīgā, bez shēmā paredzētā atbalsta Latvijas un Eiropas filmas nebūs pieejamas cilvēkiem, kas nedzīvo Rīgā.

Komisija, izvērtējot tiešās dotācijas filmu ražošanai, pamatojās uz ES valsts atbalsta noteikumiem, kas izklāstīti 2001.gada Paziņojumā par kinematogrāfiju (IP/01/1326). Vērtējot pārējos atbalsta veidus, Komisija atsaucās uz Paziņojumā par kinematogrāfiju minētajiem noteikumiem un piemēroja EK līguma 87.panta 3.punkta d) apakšpunktā paredzēto atkāpi par atbalstu kultūras veicināšanai.

Šā lēmuma nekonfidenciālā versija būs pieejama Valsts atbalsta reģistrā Konkurences ģenerāldirektorāta tīmekļa vietnē ar numuru 233/2008, tiklīdz būs atrisināti ar konfidencialitāti saistītie jautājumi.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!