• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs : - tiekoties ar Horvātijas ārlietu ministru - sarunā ar Ungārijas ārlietu ministru - pārrunās ar Maltas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.1999., Nr. 312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Latvija plauktu pasaules sabiedrībā

Vēl šajā numurā

23.09.1999., Nr. 312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs :

— tiekoties ar Horvātijas ārlietu ministru

Otrdien, 21. septembrī, Ņujorkā ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Horvātijas ārlietu ministru Mati Granicu .

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Horvātijas divpusējās attiecības, iekšpolitiskā situācija Horvātijā, kā arī situācija Balkānu reģionā kopumā. I.Bērziņš iepazīstināja Horvātijas ārlietu ministru ar Latvijas ieguldījumu Balkānu reģiona stabilizācijā — līdzdalība IFOR, SFOR, KFOR, nosūtītā mediķu vienība un humānā palīdzība.

Runājot par abu valstu divpusējām attiecībām, ministri bija vienisprātis, ka ir jāturpina darbs, lai attīstītu sadarbību ekonomikas, tūrisma un citās jomās.

Runājot par Eiropas Savienības paplašināšanos, I.Bērziņš iepazīstināja M.Granicu ar Latvijas paveikto Eiropas integrācijas sakarā.

Horvātijas ārlietu ministrs uzaicināja I.Bērziņu apmeklēt Horvātiju.

— sarunā ar Ungārijas ārlietu ministru

Otrdien, 21.septembrī, Ņujorkā ārlietu minsitrs Indulis Bērziņš tikās arī ar Ungārijas ārlietu ministru Jānošu Martoņi.

Tikšanās laikā pārrunāti Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās jautājumi. I.Bērziņš iepazīstināja J.Martoņi ar Latvijas nostāju attiecībā uz gaidāmo Helsinku sanāksmi, uzsverot, ka nedrīkst mainīt ES izvirzītos kritērijus, jo arī ES interesēs ir uzņemt labi sagatavotas kandidātvalstis, tādējādi nodrošinot efektīvu savienības darbību.

Ministri apsprieda arī Ungārijas gūto pieredzi, iestājoties NATO. J.Martoņi izteica pārliecību, ka Ziemeļatlantijas savienības durvis paliks atvērtas un paplašināšanās turpināsies.

I.Bērziņš un J.Martoņi pārrunāja arī Latvijas un Ungārijas divpusējās attiecības. Ministri vienojās veicināt abu valstu brīvās tirdzniecības līguma drīzu ratifikāciju.

Ārlietu ministrs uzaicināja Ungārijas ārlietu ministru apmeklēt Latviju un atgādināja, ka joprojām ir spēkā uzaicinājums ierasties Latvijā Ungārijas premjerministram.

— pārrunās ar Maltas ārlietu ministru

20.septembrī ANO Ģenerālās asamblejas 54.sesijas apmeklējuma laikā Ņujorkā ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Maltas ārlietu ministru Jozefu Borgu .

Ministri pārrunāja Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumus. Abas puses izteica cerību, ka Eiropas Komisijas ziņojumi par abām valstīm būs pozitīvi un tās tiks uzaicinātas sākt iestāšanās sarunas. J.Borgs un I.Bērziņš atzina, ka ir ļoti svarīgi, lai otrās grupas valstīm sarunu procesā tiktu dota iespēja panākt pirmās grupas valstis.

Tikšanās laikā pārrunātas arī Latvijas un Maltas divpusējās attiecības. Amatpersonas pauda interesi sagatavot parakstīšanai līgumu par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem, kā arī parakstīt līgumu par sadarbību tūrismā.

Latvijas un Maltas attiecības pastāvīgi attīstās. Tiek veidota līgumtiesiskā bāze, un pieaug ekonomiskā sadarbība. Kopš 1998.gada 10.augusta starp abām valstīm ir spēkā bezvīzu režīms, kas būtiski atvieglo turpmākās sadarbības iespējas. Bet Latvijas ārējās tirdzniecības bilance ar Maltu ir pozitīva. Eksports uz Maltu 1998.gadā naudas izteiksmē bija Ls 507 000, bet imports — Ls 27 000

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!