• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par mērķdotāciju piešķiršanu infrastruktūras attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2008., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2008.gada 15.jūlija ārkārtas sēdē (17.jūlijā)

Vēl šajā numurā

18.07.2008., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par mērķdotāciju piešķiršanu infrastruktūras attīstībai

 

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) ir pabeigusi pašvaldību iesniegto projektu pieteikumu vērtēšanu mērķdotāciju saņemšanai investīcijām infrastruktūras sakārtošanai un attīstībai 2009.gadā. Sarindojot projektu pieteikumus prioritārā secībā pēc iegūto punktu skaita, finansējuma saņemšanai tiek virzīti 75 projektu pieteikumi par kopējo summu 20 872 190 lati.

Kopumā VRAA tika saņemti 327 pašvaldību projektu pieteikumi par kopējo summu 91 536 278 lati.

Projektu pieteikumu vērtēšana notika saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Kārtība, kādā piešķir, izlieto un uzrauga mērķdotācijas pašvaldību investīcijām infrastruktūras sakārtošanai un attīstībai 2008.–2010.gadā”.

Projektu pieteikumi tika vērtēti atbilstoši administratīvajiem, kvalitatīvajiem vērtēšanas kritērijiem un specifiskajam vērtēšanas kritērijam. Projektu pieteikumu vērtēšanu atbilstoši administratīvajiem un kvalitātes vērtēšanas kritērijiem nodrošināja VRAA. Atbilstoši specifiskajam vērtēšanas kritērijam projektu pieteikumus vērtēja komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no astoņām ministrijām.

Lielākais projektu pieteikumu skaits tika iesniegts izglītības iestāžu infrastruktūras atjaunošanai vai attīstībai – 227 projekti jeb 70% no projektu kopskaita, no kuriem 60 projekti par kopējo pieprasīto summu 18 031 646 latu apjomā tika apstiprināti un ieteikti finansēšanai no 2009.gada valsts budžeta.

Visaktīvākās pašvaldības plānošanas reģionu griezumā ar lielāko iesniegto projektu skaitu bija no Vidzemes plānošanas reģiona – 104 projektu pieteikumi. Otras aktīvākās pašvaldības bija no Latgales plānošanas reģiona – 76 projektu pieteikumi, kam sekoja Kurzemes plānošanas reģiona pašvaldības – 61 projektu pieteikums, Zemgales plānošanas reģiona pašvaldības – 45 projektu pieteikumi, un no Rīgas plānošanas reģiona pašvaldībām tika saņemti 38 projektu pieteikumi. VRAA apstiprinātais 75 projektu saraksts iesniegts iekļaušanai likumprojektā “Par valsts budžetu 2009.gadam”. Galīgo lēmumu par finansējuma piešķiršanu pieņems Saeima.

Mērķdotāciju piešķiršanas mērķis ir veicināt pašvaldību infrastruktūras sakārtošanu un attīstību, nodrošinot priekšnosacījumus pašvaldību funkciju efektīvai veikšanai un valsts teritorijas līdzsvarotai attīstībai.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem mērķdotācijas piešķir 2006. vai 2007.gada valsts budžeta programmā “Mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām” uzsākto pašvaldību investīciju projektu aktivitāšu pabeigšanai, kuru īstenošanai ir piešķirta nepilna apmēra mērķdotācija vai projekta pieteikumā bija plānots mērķdotācijas finansējums projekta turpināšanai.

 

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!