• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2008.gada 16.jūlijā, izskatot priekšlikumus grozījumiem valsts budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2008., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 14.jūlijā

Vēl šajā numurā

17.07.2008., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2008.gada 16.jūlijā, izskatot priekšlikumus grozījumiem valsts budžetā

 

SEDE1.JPG (8515 bytes) SEDE2.JPG (15829 bytes)

Ministru prezidents Ivars Godmanis, finanšu ministrs Atis Slakteris un satiksmes ministrs Ainars Šlesers vakar, 16.jūlijā, piedaloties Ministru kabineta ārkārtas sēdē, kurā tika skatīti priekšlikumi likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2008.gadam”” izskatīšanai Saeimā otrajā un galīgajā lasījumā, par kuriem deputāti sāks diskutēt un balsot šodien, 17.jūlijā, pulksten 12.00 parlamenta 15.jūlija ārkārtas sēdes turpinājumā.
Kā zināms, Saeimas deputāti, piecdesmit vienam balsojot “par”, 42 – “pret” un 1 – “atturoties”, 15.jūlijā 1.lasījumā konceptuāli atbalstīja valdības izstrādātos šā gada valsts budžeta grozījumus, kuros paredzēts pārpalikums 0,05% no iekšzemes kopprodukta jeb astoņu miljonu latu apmērā.
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Vakar, 16. jūlijā, valdības ārkārtas sēdē tika skatīti gan Finanšu ministrijas, gan Saeimas Budžeta un finanšu komisijas apkopotie priekšlikumi 2008.gada valsts budžeta grozījumiem.

Finanšu ministrijas apkopotie priekšlikumi neietekmē kopējo budžeta bilanci, jo, lai nodrošinātu efektīvāku līdzekļu administrēšanu, ar budžeta grozījumiem no Finanšu ministrijas budžeta plānots pārdalīt līdzekļus:

• 3 235 latu apmērā Ārlietu ministrijai;

• 54 867 latu apmērā Tieslietu ministrijai;

• 37 997 latu apmērā Veselības ministrijai.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā plānots veikt korekcijas, pārnesot līdzekļus 855 444 latu apmērā no vienas budžeta programmas uz citu, lai nodrošinātu Eiropas Savienības fondu un citu finanšu instrumentu efektīvu vadību. Tāpat tika atbalstīti citi redakcionāli labojumi.

Ministru kabineta sēdē tika skatīti arī Saeimas Budžeta un finanšu komisijas iesniegtie priekšlikumi. Tika atbalstīts ierosinājums samazināt Saeimas izdevumus 102 500 latu apmērā. Par 21 000 latu samazināta atlīdzības pozīcija, bet par 81 500 latiem tēriņi precēm un pakalpojumiem.

Ministru kabinets piekrita līdzekļu pārdalei 2 740 936 latu apmērā no Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas “Finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai” uz Satiksmes ministrijas budžeta programmu “Kohēzijas fonda finansētie projekti ostu attīstībai”.

Valdība atbalstīja arī priekšlikumu, kas paredz redakcionāla rakstura izmaiņas. Likumprojektā plānots izslēgt ailes, kurās salīdzinoši tiek uzrādīti šobrīd spēkā esošā budžeta rādītāji, kā arī ailes, kurās tiek atspoguļots salīdzinošais līdzekļu pieaugums vai samazinājums.

Kā ziņots iepriekš, budžeta grozījumi Ministru kabinetā tika atbalstīti ārkārtas sēdē šā gada 10.jūlijā. Finanšu ministrijas sagatavotajos grozījumos budžetā plānots pārpalikums 0,05% apmērā no iekšzemes kopprodukta jeb 8 miljoni latu. Šāda bilance veidojusies, palielinot izdevumus atsevišķās budžeta sadaļās un samazinot izdevumus saskaņā ar valsts pārvaldes iestāžu iesniegtajiem plāniem. Finanšu ministrs Atis Slakteris skaidro, ka tādējādi budžets tiks sabalansēts un valsts izdevumi nepārsniegs ieņēmumus, turklāt tiks saglabāta arī neliela rezerve īslaicīgu tautsaimniecības svārstību kompensēšanai.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!